Korpisotaa

Haanpää, Pentti

Mestarikirjailija Pentti Haanpään Korpisotaa ilmestyi välirauhan aikana 1940 ja oli ensimmäinen merkittävän suomalaiskirjailijan kuvaus koko kansaa ravisuttaneesta talvisodasta. Edelleen ajankohtainen romaani toi kotimaiseen sotakirjallisuuteen armottoman realismin ja rivimiesten kohtalot ja uursi näin uraa kaikkien tuntemalle Väinö Linnan Tuntemattomalle sotilaalle.

Tarinan keskiössä eivät ole sankaruus ja paatos, vaan tavallisten nuorten miesten tunnot sodan hirveyksien keskellä. Mitä he joutuivat kokemaan? Onko rintaman jälkeen enää paluuta tavalliseen elämään? Kouriintuntuvalla kuvauksella on kaikupohjaa: Haanpää suodatti kirjaan omia rintamakokemuksiaan. Korpisotaa oli ilmestyessään arvostelumenestys ja nosti Haanpään kotimaisen kirjallisuuden huipulle.

Pentti Haanpää (1905–1955) oli kirjailijana erityisesti pohjoisen Suomen ja maaseudun yhteiskuntakriittinen ja realistinen kuvaaja. Häntä pidetään erityisesti novellitaiteen mestarina ja Haanpään tuotantoon kuuluukin kahdeksan romaanin lisäksi satoja novelleja. Hänet palkittiin Pro Finlandia -mitalilla vuonna 1948.

Kustantaja: Into
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523510661
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10+
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.