Prässi

Stoor, Jarmo

Kesän 2018 EM-kisoissa Sofian urheiluhalli on sakeanaan tuskanhiestä sekä votkan, valkosipulin ja mahorkan huumaavista tuoksahduksista. Kaiken yllä leijuu piinkova voittamisen halu. 

Prässi on tositapahtumiin perustuva kertomus maailman pisimmästä kädenvääntöottelusta ja ihmisestä sen keskiössä. 

Jarmo vääntää kättä. Hän kilpailee. Euroopanmesta-ruuspöydässä kilpailun puristuksessa elämä kulkee hänen silmiensä edessä. Hiki tutisee iholla ja koko kroppa on maitohapoilla. Onko Jarmo lujaluonteinen urheilija, joka antaa kaikkensa yleisön edessä? Vai isoja kiviä kääntävä pikkupoika isän katseen alla? Vaiko punatukkainen punkkari vastassaan oman mielensä haamut? 

Jarmo vääntää hikisenä kättä ja tekee välillä huumorinkin ryydittämän matkan itseensä. Olisiko tämän elämän voinut elää paremmin, tai ainakin toisin? Kirja kertoo väkevästi ja lämminhenkisesti siitä, mistä kumpuaa voima nousta taistelemaan ja ylittämään itsensä yhä uudelleen. Miten prässistä voi selvitä? 

”Maailman vahvin kirjailija” Jarmo Stoor on Oulussa ja Helsingissä vaikuttava kulttuurin monitoimimies. Hänen laaja tuotantonsa sisältää romaaneja, novelleja, näytelmän ja sarjakuvaromaanin käsikirjoituksen. Stoor on omimmillaan hersyvän humoristisissa, lämminhenkisissä ja yhteiskunnallisesti kantaaottavissa teksteissä. Häntä on kutsuttu Arto Paasilinnan kirjallisen perinteen jatkajaksi ja Arto Salmisen hengenheimolaiseksi. Stoor on kädenväännön moninkertainen SM-kultamitalisti ja kaksinkertainen MM-pronssimitalisti. 

Kustantaja: Into
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523514935
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen27
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio1
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.