Shlomo Zabludowicz - Holokaustin kauhuista salaperäiseksi suomalaismiljardööriksi

Mörttinen, Matti

Mittavan omaisuuden kansainvälisenä asekauppiaana kerryttänyt Shlomo Zabludovic (1916 - 1994) on vältellyt julkisuutta ja hänen elämästään on tiedetty varsin vähän.

Szlama "Shlomo" Zalman Zabludovic syntyi Puolan Lodzissa juutalaisperheeseen, jonka isä oli rabbi. Hän selvisi ainoana perheestään niin Litzmannstadtin geton kuin työ- ja keskitysleirin kauhujen läpi. Toisen maailmansodan jälkeen hän päätyi Suomeen, käveli Tampellan herrojen puheille ja alkoi viedä perinteikkään tamperelaisen teollisuuslaitoksen laadukkaiksi tunnettuja kranaatinheittimiä ja tykkejä Israelin kautta ympäri maailmaa.

Kaikkien menestyneiden asekauppiaiden tavoin Shlomo Zabludovic eli julkisuuden varjoissa, mutta sukkuloi maailman valtiaiden seurassa kuin kotonaan. Hän käsitteli menneisyyden kauhutkin omalla tavallaan: työmatkoillaaN Euroopan metropoleissa hän halusi yöpyä samoissa hotellisviiteissä, joita natsi-Saksan johtaja Adolf Hitler oli aikoinaan käyttänyt.

Mörttisen teos on ensimmäinen tästä mystisestä ja monikielisestä maailmankansalaisesta kirjoitettu kirja. Se vie lukijan aikamatkalle ihmiskunnan historian synkimpien alhojen kautta kylmän sodan poliittisiin ja kaupallisiin kiemuroihin. Kertomukseen kietoutuvat mukaan myös maineikkaan Donnerin suvun jäsenet ja monet uutisista tutut valtionjohtajien nimet Golda Meiristä Indira Gandhiin.
Kirjailija: Matti Mörttinen
Alaotsikko: Holokaustin kauhuista salaperäiseksi suomalaismiljardööriksi

 

 

Kustantaja: Into
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523516472
Ilmestymisvuosi: 2021
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Elmkerrat ja muistelmat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen8
Rosebud Citycenter1
Rosebud Maria2
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.