Paavo Haavikon linja

Salminen, Matti

Taiteen akateemikko, kirjailija Paavo Haavikko (1931-2008) oli yksi Suomen kansainvälisesti tunnustetuimmista ja käännetyimmistä kirjailijoista. Haavikon maine oli hyvin kaksijakoinen. Runoutta, näytelmiä, tv-käsikirjoituksia ja oopperalibrettoja kiiteltiin. Sen sijaan hänen historia- ja yhteiskuntakriittiset teoksensa aiheuttivat vakavia ristiriitoja kirjailijan ja ympäröivän yhteiskunnan välillä. Paavo Haavikon linja -teoksessa keskitytään Haavikon yhteiskunnallisiin kirjoituksiin ja hänen antamiinsa haastatteluihin. Kirja kertoo, miten Suomen ylistetystä runoilijasta kasvoi vuosikymmenten mittaan tiukka yhteiskuntakriitikko. 

Matti Salminen on 65-vuotias tietokirjailija ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Paavo Haavikon linja on hänen seitsemäs tietokirjansa. Salmisen tunnetuimpia teoksia ovat Yrjö Kallisen elämä ja totuus (2011), Pentti Haanpään tarina (2013), Toisinajattelijoiden Suomi (2016) ja Erno Paasilinnan kirjallinen elämä (2018). Lisäksi hän on toimittanut viisi Pentti Haanpään teosta, joista viimeisimmän Pentti Haanpään parhaat (2018) yhdessä Petri Laukan kanssa.

Kustantaja: Into
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523518025
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen8
Rosebud Citycenter4
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.