Piilossa – Nuoren juutalaisnaisen selviytymistarina

Lena Lindahl

Kun natsi-Saksa miehitti Norjan toisen maailmansodan aikana, Betzy Rosenbergin elämä muuttui. 21-vuotias nainen oli saanut elää rauhassa sukulaistensa ympäröimänä, mutta sodan syttyessä Betzyn perhe pakeni kesäpaikkaansa Trondheimin lähelle. Siellä Betzy kohtasi Arnen, tutun vanhemman miehen, ja he rakastuivat.

Betzyn perheenjäsenet pidätettiin ja hän ymmärsi, että olisi vain ajan kysymys, milloin olisi hänen vuoronsa. Betzyn huoli perheestään oli suuri, mutta hänen oli paettava maan alle. Arne rakensi taloonsa pienen salahuoneen, johon Betzy piiloutui aina kun taloon saapui vieraita. Jokainen pihapiiriin astuva ihminen oli mahdollinen uhka, eivätkä tilannetta helpottaneet naapuritalossa juhlia pitävät natsit. Betzy piileskeli saksalaisten ja norjalaisten vihollisten nenän edessä yhteensä kahden ja puolen vuoden ajan.

Piilossa on silmiä avaava kertomus Norjan juutalaisten kokemuksista ja kesken jääneestä nuoruudesta. Se kertoo vuosia piinanneesta pelosta ja epätietoisuudesta mutta toisaalta myös tahdonvoimasta ja henkisestä lujuudesta. Kirja perustuu Betzyn lyhyisiin muistelmiin ja useisiin kattaviin lähteisiin.

Lena Lindahl (s. 1971) on kotoisin Kjøpsvikista, joka sijaitsee Nordmarkin läänissä Pohjois-Norjassa. Nykyään Lindahl työskentelee journalistina Oslossa.

 

Kustantaja: Into
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523518377
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Tiedekirjauutuudet

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen7
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.