Hyvinvoinnin muutos ja pysyvyys. Allardt – hyvinvointi 1972 ja 2017

Uusitalo, Hannu; Simpura, Jussi; Saari, Juho; Laihiala, Tuomo; Melin, Harri; Vataja, Katri; Kainulainen, Sakari

Oliko kaikki ennen paremmin? Vai onko kaikki paremmin nyt? Hyvinvointia koskeva keskustelu liikkuu usein näiden ääripäiden välissä.

Teoksessa verrataan Erik Allardtin vuoden 1972 hyvinvointitutkimuksen tuloksia vuosina 2017 ja 2019 kerättyihin aineistoihin. Puolen vuosisadan aikana suomalaisten hyvinvoinnissa on tapahtunut suurempia ja pienempiä muutoksia, mutta myös muuttumattomuutta. Kirja kuvaa lisäksi hyvinvoinnin tutkimuksen ongelmia sekä Allardtin tutkimuksen merkitystä niin kansainvälisesti kuin Suomessakin.

Kirja on tarkoitettu suomalaisen yhteiskunnan ja hyvinvoinnin kehityksestä kiinnostuneille. Sitä voi käyttää myös oppikirjana sosiaalitieteissä ja niiden menetelmien opetuksessa.

Hannu Uusitalo on sosiologian emeritusprofessori ja Allardtin keskeinen työtoveri pohjoismaisessa hyvinvointitutkimuksessa. Jussi Simpura on emeritustutkimusprofessori. Muut tutkimusryhmän jäsenet ovat professori Juho Saari, tohtori Tuomo Laihiala, emeritusprofessori Harri Melin, tohtori Katja Vataja ja dosentti Sakari Kainulainen.

 

Kustantaja: Into
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523519701
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 301
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Tiedekirjauutuudet

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.