Rakenna, kärsi ja unhoita

Kajaste, Helmi

Vangitseva esseeteos arkkitehtuurista ja elokuvista

Rakenna, kärsi ja unhoita on minimalisista proosaa rakennuksista, elokuvista, ajan pysäyttämisestä, raunioista ja jälleenrakentamisesta sekä särkyneen sydämen arkkitehtuurista.

Elokuva koostuu pysähtyneistä stillkuvista, mutta kun ne esitetään peräkkäin, syntyy illuusio elävästä kuvasta. Rakennus rakennetaan pysyväksi, mutta tosiasiassa sitä on jatkuvasti korjattava, ja lopulta se puretaan tai se raunioituu. Rakennus uskottelee olevansa pysyvä, elokuva uskottelee olevansa elävä. Helmi Kajasteen vaikuttavan proosateoksen aiheina ovat elokuvat ja arkkitehtuuri, mutta kirjaa lukiessa huomaa, että elokuvien kohtaukset ovat elämää ja rakennusten tilat mielentiloja. 

Helmi Kajaste on helsinkiläinen arkkitehti ja cinefiili, joka on luennoinut ja kirjoittanut niin arkkitehtuurista kuin elokuvistakin. Hän tekee myös rap-musiikkia nimellä Draama-Helmi. Rakenna, kärsi ja unhoita on hänen ensimmäinen kirjansa

Kustantaja: Kosmos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523520271
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.