Uuden etsijät. Salatieteiden ja okkultismin suomalainen kulttuurihistoria 1880–1930
Ei saatavilla

Uuden etsijät. Salatieteiden ja okkultismin suomalainen kulttuurihistoria 1880–1930

Leskelä-Kärki, Maarit & Harmainen, Antti (toim.)

1800-luvun teollistuva ja kaupungistuva Eurooppa oli muutoksessa. Uudenlaiset taidevirtaukset, tieteelliset keksinnöt sekä ihmissielun syvyyksiin pureutuva psykologinen tutkimus saivat yksilön pohtimaan paikkaansa, myös suhteessa uskontoon ja tuonpuoleiseen. Avautui tilaa uudenlaiselle henkisyydelle, johon haettiin virikkeitä niin kansainvälisestä esoteerisesta liikehdinnästä kuin muinaisten uskontojen mytologioista ja Kalevalasta.

Uuden etsijät on huikea tutkielma unohdetusta osasta kulttuurihistoriaa: esoteerisista virtauksista, jotka liikuttivat ihmisten mieliä. Kirja lähestyy aihetta värikkään henkilögallerian kautta. Mukana on taiteilijoita, kirjailijoita, muusikoita ja yhteiskunnallisia keskustelijoita kuten J.H. Erkko, Sigurd Wettenhovi-Aspa, Aarni Kouta, Ida Moberg, Sigrid af Forselles, Helmi Krohn ja Yrjö Kallinen. Uuden etsijöiden kautta avautuu kiehtova näkymä uuteen suomalaiseen kulttuurihistoriaan.

Uuden etsijät -tutkimushankkeen johtaja, kulttuurihistorian dosentti, FT Maarit Leskelä-Kärki Turun yliopistosta ja historian väitöskirjatutkija, FM Antti Harmainen Tampereen yliopistosta ovat toimittaneet kirjan. Heidän lisäkseen kirjan kirjoittajia ovat Nina Kokkinen, Marja Lahelma, Pekka Pitkälä, Jasmine Westerlund, Mikko Kemppainen, Susanna Välimäki ja Juha Torvinen.

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523631861
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 21.5

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.