Sävelsinkö

Lindgren, Minna

Iina Suvirimpi on etenemässä akateemisella urallaan. Väitöstutkimus säveltäjänero Paavo Keistiöstä vaatii mittavaa haastettelurupeamaa nyt jo yli 90-vuotiaan mestarin kanssa. Se on kunnia, joka on vain harvalle suotu.

Tutkimus alkaa takkuisasti. Vaikka jälkisarjallisesta "lineaaristen pylväiden" musiikista on jo lähtökohtaisesti vaikea keskustella luontevasti, erityisen vaikeaksi analyysi käy, kun säveltäjä itse kieltäytyy ymmärtämästä omaa musiikkiaan. Ovatko Keistiön puheet osoitus syvemmästä musiikillisesta ajattelusta vai vanhuuden höperyydestä? Ymmärtävätkö tutkija ja taiteilija lainkaan toisiaan?

Yliopistolta tukea ei heru, sillä jatkuvien muutospaineiden alla oleva humanistinen tiedekunta näyttää kuihtuvan kuoliaaksi. Kaiken lisäksi Keistiön kotiin ilmestyy tuon tuosta outo nainen, joka jo läsnäolollaan vaikeuttaa tutkimuksen tekemistä.

Sävelsinkö on viisas ja humoristinen teos ihmisten keskinäisen ymmärtämisen vaikeudesta ja siitä, kuinka eri tavoin kokonaista elämäntyötä voidaan katsoa.

Minna Lindgren (s. 1963) on monipuolinen kirjailija ja toimittaja, jonka edellinen romaani on eläin- ja ihmislääketiedettä ihmettelevä Armon Anneli (2021). Hän on kirjoittanut suursuositun Ehtoolehto-sarjan, jota on käännetty lähes 20 kielelle. Lindgren on rakastettu oopperantuntija, joka on myös kirjoittanut librettoja mm. Iiro Rantalan säveltämiin oopperoihin. Hänen viimeisin teoksensa on jymymenestykseksi noussut Minun oopperani (2022).

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523633445
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Uutuuskauno

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10+
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha4
Rosebud Tiedekulma2
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio2
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.