Chilelinen runoilija

Chileläinen runoilija

Zambra, Alejandro

Joissakin piireissä chileläiset runoilijat ovat kuumaa valuuttaa!

Huikean lahjakkaan kirjailijan kertomus isistä ja pojista, yrityksestä ja erehdyksestä ja siitä, mitä perhe oikeastaan tarkoit­taa.

Gonzalo on aloitteleva runoilija, joka sattumalta törmää yökerhossa Santiagossa ensirakkauteensa, Carlaan. Heidän tun­teensa ovat ennallaan, mutta moni asia on muuttunut. Muun muassa se, Carlalla on nyt kuusivuotias poika, Vicente. Pian kaikki kolme muodostavat jonkinlaisen perheen - uusperheen, vaikkei sanaa vielä olekaan ole­massa.

Loppumalta elämä vie rakastavaisia eri suuntiin - Gonzalon New Yorkiin asti. Vaikka Gonzalo pakkaa lähtiessään kir­jat mukaansa, Vicente peri ex­isäpuolensa rakkauden runouteen. Kahdeksantoista­ vuotiaana Vicente tapaa Santiagon yöhön eksyneen Prun, amerikkalaisen toimittajan. Vicente yllyttää Prun kirjoittamaan chileläi­sistä runoilijoista - ei kuuluisista ja kuol­leista, niin kuin Neruda, Mistral ja Bolaño, vaan tavallisista, elävistä ja elantoaan kieli vyön alla tavoittelevista runoilijoista. Prun taustatyöt vievät hänet tämän omaperäisen yhteisön pariin - erikoislaatuisen mutta pohjimmiltaan rakastavan perheen. Kysy­mys kuuluu, saattaako se myös Vicenten ja Gonzalon takaisin yhteen? Kirjan on suo­mentanut Sari Selander.

Alejandro Zambra (s. 1975) on moder­nin chileläisen kirjallisuuden kirkkaimpia tähtiä. Chileläinen runoilija on hänen vii­des romaaninsa. Hän on voittanut lukuisia palkintoja kotimaassaan ja keikkunut bestsellerlistojen kärjessä niin Chilessä, USA:ssa kuin muuallakin.

"Älykäs ja liikuttava romaani - Samaan aikaan tyylikäs, ironinen ja lempeä." - New York Times

"Herkkä ja hauska tarina rakkaudesta, perheestä ja isäpuolen kummallisesta roolista." - Los Angeles Times

 

Kustantaja: Aula 2
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523644335
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.