Kateus

Kateus

Reenkola, Elina

Kateutta pidetään yleensä ikävänä ja haitallisena tunteena, josta olisi tärkeä päästä eroon. Se on kuitenkin yksi tunne muiden joukossa, johon on välttämätöntä tutustua sen sijaan, että vain pyrkisi torjumaan sen.
Elina Reenkola kuvailee kirjassaan kateutta eri muodoissaan. Tunnistamalla kateuden ja sen syyt on tuhoisaksi mielletty tunne käännettävissä kasvua vauhdittavaksi voimaksi.

Kateutta herää kaikilla. Se syntyy vertailuista, joissa tuntee itsensä muita huonommaksi. Paha kateus pyrkii tuhoamaan ja pilaamaan kateuden kohteen. Rakentavassa muodossa se kuitenkin motivoi ihmistä saavuttamaan tavoitteitaan. 

Tuskallisesta kateuden tunteesta voi päästä myös eroon. Keskittyminen omaan tekemiseen ja siitä nauttimiseen nostaa itsetuntoa ja vie maaperää kateudelta.

Kateus-kirjan helmi on Elena Ferranten Napoli-sarjan kateusteeman tulkinta. Reenkolalla on erityinen taito analysoida nykyelokuvia, näytelmiä ja tv-sarjoja haastavien tunteiden näkökulmasta. 

Kustantaja: Minerva
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523750654
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 17.3

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.