Linnoituskaupunki
Ei saatavilla

Linnoituskaupunki

Aalto, Seppo

Kirja kertoo Helsingin tarinan pikkukaupungista Ruotsin puolustuksen tärkeäksi osaksi. Kertomus alkaa raunioituneesta Helsingistä 1722 ja päättyy lopulliseen venäläisvalloitukseen 1807.

Suuren Pohjan sodan ja isonvihan jälkeen Helsinki on poltettu ja venäläisten vallassa. Taloudellisen kitumisen katkaisee odottamaton onnenpotku: Ruotsi aloittaa historiansa suurimman linnoitushankkeen, varautumisen idän kasvavaan uhkaan. Rakennetaan Viapori, Suomenlinna, joka on myös eurooppalaisittain aikansa mittavin rakennushanke. Samalla Helsingistä kasvaa yksi merkittävimmistä sota- ja merenkulkukaupungeista Ruotsin valtakunnassa 1700-luvulla.

Teos käsittelee Helsinkiä osana suurvaltapolitiikkaa, Euroopan sotia, kansainvälistä kauppaa ja kulttuurivirtauksia. Linnoituskaupunki jatkaa aiemmin julkaistuja Helsingin historioita Sotakaupunki: Helsingin Vanhankaupungin historia 1550-1639 (2012) ja Kruununkaupunki: Vironniemen Helsinki 1640-1721 (2015).

 

Kustantaja: Minerva
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523750821
Kirjastoluokka: 92.8

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.