Klassikkokirjailijoiden parhaat kummitustarinat (Dickens, Poe, Twain,...)

Morton, Lisa

Loistava kokoelma vanhoja kummitustarinoita sellaisilta mestareilta kuin Charles Dickens, Edgar Allan Poe, Mark Twain ja Edith Wharton. Tarinoiden kokoajina ja esittelijöinä tunnustetut kirjallisuuden tutkijat Lisa Morton ja Leslie S. Klinger. 
Kummitusjutut ovat klassikkoviihdettä. Niiden kulta-aika osuu 1800-luvulle, jolloin spiritismi ja meediot nousivat julkisuuteen ja henkimaailma alkoi yhä enemmän kiehtoa ihmisten mielikuvitusta. 
Monet kauhugenren hienoimmista tarinoista on nyt koottu tähän antologiaan, joka osoittaa, että maailmankirjallisuuden suuret nimet hallitsivat myös hiuksia nostattavat kummitustarinat. 
Mortonin ja Klingerin asiantuntevat esittelyt avaavat lukijalle tarinoiden historiallisen taustan ja kartoittavat kummitusten roolia englantilaisessa ja amerikkalaisessa kirjallisuudessa viktoriaaniselta ajalta aina 1900-luvun alkupuolelle. 

Lisa Morton on amerikkalainen käsikirjoittaja ja kirjailija, jolle on kuusi kertaa myönnetty Horror Writers Associationin Bram Stoker Award -palkinto. Hän on kirjoittanut neljä romaania ja satoja novelleja sekä useita kauhugenreä käsitteleviä tietoteoksia ja antologioita. Mortonin viimeaikaisista töistä erityistä kiitosta on saanut tietoteos Ghosts - A Haunted History. 

Leslie S. Klinger on amerikkalainen mysteeri- ja kauhukirjallisuuden historian johtava asiantuntija, joka on julkaissut useita tietoteoksia ja luennoi säännöllisesti sellaisista aiheista kuin Sherlock Holmes, Dracula, Lovecraft ja Frankenstein. Klingerin palkittuihin teoksiin kuuluvat mm. The New Annotated Sherlock Holmes, In the Company of Sherlock Holmes sekä New Annotated Frankenstein. Klinger on myös toiminut teknisenä neuvonantajana elokuvatuotannoissa, mm. Warner Bros. -yhtiön Sherlock Holmes -elokuvissa.  

Kustantaja: Minerva
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789523752498
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Kaunopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.