Vastaväitteitä rasisteille. Ihmisrotujen historia, tiede ja todellisuus

Rutherford, Adam

Faktoilla rotukiihkoilijoita vastaan. 
Adam Rutherfordin Vastaväitteitä rasisteille on sekä tietokirja ihmislajin monimuotoisuudesta että manifesti ja ase rasistisia maailmanselityksiä vastaan. 

Ihmisrotuja luonnehtivat stereotypiat ja myytit ovat voimissaan. Niitä eivät käytä ainoastaan rasistit: myös monet hyvää tarkoittavat ihmiset sortuvat, usein ehkä huomaamattaan, piilorasistisiin näkemyksiin. Usein kuulee puhuttavan, kuinka mm. afrikkalaistaustaiset urheilijat ovat ylivertaisia eurooppalaisiin verrattuna, tai kuinka juutalaiset ovat muita älykkäämpiä. Ja näiden käsitysten lisäksi löytyy toki huomattavasti vahingollisempia rodullisia yleistyksiä. 

Tällaisia ajatuksia vastaan paras ase on tiede. Sen avulla näemme, millaisia ihmiset todella ovat, emmekä millaisina haluamme heidät nähdä. Geenitutkija Adam Rutherford kertoo, mitä DNA voi ja mitä se ei voi kertoa erilaisista ihmispopulaatioista, joita myös roduiksi kutsutaan. 

Kustantaja: Bazar
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523761322
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 56.4
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Feminismi ja identiteettikysymykset

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.