Eruption - Eddie van Halenin tarina

Brannigan, Paul

Jumalaisen kitaristin risainen elämä

Eddie Van Halenin huikean taidonnäytteen Eruptionin mukaan nimetty teos on ensimmäinen täysimittainen elämäkerta tästä kitaravirtuoosista.

Eddie Van Halenia(1955-2020) pidetään Jimi Hendrixin ja Chuck Berryn ohella yhtenä sähkökitaransoiton merkittävimmistä uranuurtajista. Yhdessä veljensä Alexin kanssa perustama Van Halen -yhtye on yli 80 miljoonan myydyn levyn myötä yksi hard rockin historian menestyneimmistä kokoonpanoista.

Van Halen syntyi Amsterdamissa saksofonisti-isän ja Indonesiasta kotoisin olevan äidin perheeseen. 1960-luvun alussa Van Halenit muuttivat Pasadenaan Kaliforniaan paremman elannon toivossa. Uusi alku vieraassa maassa ei kuitenkaan ollut helppo Eddielle ja hänen isoveljellensä Alexille. Niinpä he uppoutuivat musiikkiin ja alkoivat pianon soiton ohella opetella myös rumpujen ja kitaran soittoa. Vuonna 1972 he perustivat yhtyeen, jonka musiikki oli tyylillisesti aivan uutta ja josta tuli 1980-luvun kalifornialaisen rockmusiikin ruumiillistuma.

Englantilaisen musiikkitoimittajan Paul Branniganin Eruption on ensimmäinen täysimittainen elämäkerta Van Halenista. Kirjassa hän kuvaa Eddie Van Halenin musiikillista kehitystä ja menestystarinaa, mutta myös tämän epävarmuutta, alkoholismia, vaikeaa suhdetta bändinsä laulajaan David Lee Rothiin, avioeroa ja taistelua syöpää vastaan.

 

Kustantaja: Bazar
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523765733
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 78993
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.