Luottamuskulttuuri - työyhteisön voimavara
Ei saatavilla

Luottamuskulttuuri - työyhteisön voimavara

Forssén Minna-Kaarina, Kuusela Sari

Luottamus ei ole abstrakti asia, se tuntuu luissa ja ytimissä. Se on mukana jokaisessa kohtaamisessa ja kaikessa mitä tapahtuu. Kuulemme sen sanoista ja äänensävystä, näemme sen elekielestä ja aistimme sen tunnelmasta. Huomaamme myös nopeasti, onko yhteisö hyvin toimiva ja ihmisiä huomioiva. 

Haastattelimme Luottamuskulttuuri-kirjaa varten kymmeniä ihmisiä erilaisista yhteisöistä. Kuulimme henkilökohtaisia tarinoita luottamusten ja epäluottamuksen maailmasta. Se syvensi 
kuvaa siitä, mistä ihmisten välisessä luottamuksessa on kyse, mikä on tärkeää yhteisöjen luottamuksessa ja mitä tarvitaan kestävän luottamuskulttuurin rakentamiseen. Ihmisten välinen luottamus näkyy arjessa, asenteissa ja tavassa olla yhdessä. Vetäjän toiminta ja esimerkki voivat vahvistaa luottamusta, mutta yhtä hyvin myös heikentää sitä. Eikä vahvakaan ihmisten välinen luottamus auta, jos prosessit eivät toimi, kehittämiseen ei pääse osallistumaan tai jos käytännöt koetaan epätasa-arvoisina. 

Kuvaamme kirjassa todellisten luottamustarinoiden kautta luottamuksen tunnetta, kokemusta ja vaikutuksia. Kerromme luottamuksen syntymisestä, hiipumisesta ja rikkoutumisesta ja siitä, miten sen voi rakentaa uudelleen sekä ihmisten välillä että yhteisön sisällä. Luottamuksen ilmapiirissä uskaltaa olla eri mieltä, innostuu yrittämään uutta ja haluaa kuulua juuri siihen porukkaan. Silloin pystyy keskittymään paremmin, saa koko osaamisen käyttöön, ja siksi tuloksetkin paranevat. 

Luottamus syntyy hitaasti, mutta se voi kadota nopeasti. Mitä paremman luottamuskulttuurin rakennatte, sen vahvemmiksi tulette yhdessä. Se antaa tilaa myös tekemisen ilolle ja yhdessä 
onnistumiselle. Lähde mukaan luottamuksen maailmaan! 

Minna-Kaarina Forssen on johtamisesta ja työpsykologiasta väitellyt tekniikan tohtori, joka on työurallaan keskittynyt työyhteisöjen onnistumisia tukeviin toimintatapoihin ja muutosten johtamiseen. 

Ihmisten väliset suhteet ovat yhtä monimutkaisia kuin ihmiset itsessään. Siksi työyhteisössä tarvitaan rakenteita ja käytäntöjä, jotka edistävät yhteistyötä ja luovat työrauhaa. Näin ylläpidetään luottamusta silloinkin, kun yhteistyökumppani vaihtuu. 

Sari Kuusela on yhteiskuntatieteiden tohtori ja tietokirjailija, joka on työssään ja kirjoissaan syventynyt vuorovaikutukseen, työyhteisöjen toimintaan, valtaan ja johtamiseen sekä sosiaalisten tilanteiden dramaturgiaan. 

Luottamus syntyy siellä, missä inhimillisyyskin, ihmisten välillä. Se on tunne ja taito, joka rakentaa hyviä suhteita ja auttaa onnistumaan, mutta rikkoutuu myös herkästi. 

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523780057
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 07

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.