Lilin laulu

Lilin laulu

Pajuniemi, Jussi

 

"Lili rakastaa laulamista, mutta hän ei koskaan halua laulaa ääneen - ei edes musiikintunneilla." 

Lilin laulun näkökulman mukaan nykyisessä sosio-kulttuurisessa paineessa ehdollistuneella kasvatuksella luodaan teknologiasta riippuvaisten, pelokkaiden, ylisuorittajien, egoististen menestyjien, välinpitämättömien ja väliinputoajien sukupolvea. Kirjassa pohditaan, miten me kasvattajat olemme vaarassa hävittää holistisen inhimillisyyden, jossa kehollisuus, hyve-etiikan totuudellisuus, oikeellisuus ja kauneus ovat itseohjautuvan ja vapautta korostavan kasvatuksen tärkeimpiä ideaaleja. 

Kirja ei vain esittele yhteiskunnallisia ja yksilöllisiä ongelmia, vaan tarjoaa psykologisesti, pragmaattisesti ja fenomenologisesti avautuvan kehollis-tiedollisen paradigman, jonka filosofian juuret löytyvät mm. J.V. Snellmanin, Reijo Wileniuksen, John Deweyn, Rudolf Steinerin sekä Maurice Merleau-Pontyn ihmisyyttä tutkivista teoksista. Lilin laulussa esiteltävä kehollistiedollinen oppiminen ei tarkoita valmiiden vastausten tarjoamista vaan lapsen kasvuprosessin ymmärtämistä ja siihen osallistumista. Kehollis-tiedollisen kasvatuksen prosessi kysyy enemmän kuin antaa vastauksia - lapsesta voi tulla itsensä ymmärtäjä ja opettaja, jolloin hän saa kasvattajilta mahdollisuuden liittyä itsenäisesti tämän yhteiskunnan eettiseksi ja vapaudesta ohjautuvaksi jäseneksi haluamallaan tavalla. 

Jussi Pajuniemi on 45-vuotias opetuksen ja kasvatusalan ammattilainen. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteiden maisteri ja ammateiltaan luokanopettaja ja kokonaisvaltainen joogaohjaaja.  

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523790094
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 38

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.