Skitsofrenia – Onko diagnoosi totta

Maanmieli, Karoliina & Gauffin, Tapio & Suutarinen, Nisse

Suomessa elää noin 50.000 ihmistä, joille on diagnosoitu skitsofrenia. Kirjassa kuvataan skitsofrenian hoidon ja lääkityksen nykytilaa Suomessa sekä esitetään siihen parannusehdotuksia. Kirja tarjoaa selitysmalleja sille, miksi psykoosin hoitamisessa niin usein epäonnistutaan ja se kroonistuu skitsofreniaksi. Keskiössä on skitsofreniadiagnoosin saaneiden kokemusnäkökulma, ihmisten välinen vuorovaikutus, kohtaaminen ja
kohtaamattomuus. Tärkeitä teemoja ovat myös neuroleptilääkityksen, elämäntapojen ja elinympäristön vaikutus mielenterveyteen sekä luovan toiminnan, erityisesti kirjallisuusterapian, terapeuttiset mahdollisuudet.

Kirjassa kuvataan psykologian tohtori Tomi Bergströmin haastattelun kautta laajasti uusinta tutkimustietoa Keroputaan sairaalassa kehitetystä, kansainvälisesti tunnetusta avoimen dialogin mallista esimerkkinä psykoosin tuloksellisesta ymmärtämisestä ja hoitamisesta.
Toisessa haastattelussa avataan psykiatri Anssi Leikolan ajatuksia siitä, miten ihmisten traumataustaa tulisi psykoosin hoidossa huomioida.

Kirjan kolme kirjoittajaa tarkastelevat aihetta eri näkökulmista: FT Karoliina Maanmieli entisenä mielenterveysalan työntekijänä ja nykyisenä tutkijana, YTK Tapio Gauffin entisenä skitsofreniapotilaana ja nykyisenä yhteiskunnallisesti aktiivisena sosiaalipolitiikan opiskelijana sekä potilasjärjestön puheenjohtajana, FM Nisse Suutarinen 
kokemusasiantuntijana sekä innovatiivisena keksijänä. 

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523791855
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 14.4

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Tulossa0
Tilattavissa verkosta Ennakkotilaus
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.