Naiset maailman tuulessa

Näslindh-Ylispangar, Anita

1800-luvun puolessavälissä pienestä mustalaistytöstä Mariasta tulee huutolaislapsi ja hän joutuu Viipurin lastenkotiin. Maria saa kuitenkin hyvän kodin Uudenkirkon Talpolassa, jossa hän myöhemmin kohtaa miehensä Simeonin ja synnyttää kaksi tytärtä. Eläväisestä Mariasta alkaa sukupolvien ketju, joka kokee historian myllerrykset: Venäjän vallankumouksen, sisällissodan kahinat, Suomen itsenäistymisen ja evakkomatkat. 

Kirja perustuu suvun naisten selviytymistarinoihin Karjalan kannaksen Uudeltakirkolta (1850) sodan jälkeiseen Kallioon ja myöhemmin lähiöelämään. Suvun naiset viiden sukupolven ajalta kohtaavat vastoinkäymisiä ja haasteita. Yhteisenä tekijänä heillä on veren perintönä saama periksiantamattomuus ja luottamus siihen, että kaikesta selvitetään, kun on aina selvitty. Kirjassa matkaamme maailman tuulessa yli sukupolvien ja tarkastelemme elämää kaarisillalta, jota vahvat naiset ovat olleet meille rakentamassa. 

Yhteisöllisyys, elämänilo ja aito välittäminen vievät suvun naisia eteenpäin vaikeissakin paikoissa. Naisten elämää ja ajankuvaa tuodaan aidosti ja elävästi esiin eri vuosikymmeniltä. Vaikeudet, joita naiset kohtasivat ovat aivan eri luokkaa kuin mitä nykyään tulee eteemme, ja siksi heiltä onkin niin paljon opittavaa. Kirjan myötä ymmärtää paremmin elettyä elämää ja osaa rakentaa suvaitsevampaa ja tasa-arvoisempaa tulevaisuutta. 

Anita Näslindh-Ylispangar on filosofian tohtori ja kirjoittanut aiemmin romaanin Juna 69- kun elämät suistuivat raiteiltaan (Basam Books, 2021) sekä sosiaali- ja terveysalan akateemisia julkaisuja. 

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523791930
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.