Tulevaisuus löytyy läheltä - Askelia onnellisuuden talouteen

Nordberg-Hodge, Helena

Globalisaatio lupasi yhdistää meidät toisiimme, poistaa kansakuntien väliset konfliktit ja levittää vaurautta kaikkiin maailman kolkkiin. Kaunis lupaus ei koskaan toteutunut: kaikkialla maailmassa rikkaat jatkavat rikastumistaan ja köyhät köyhtymistään samalla kun kansainväliset jännitteet lisääntyvät, luonnolliset elinympäristöt tuhoutuvat, kulttuurierot katoavat ja yhteiskunnalliset ongelmat kasvavat korkoa korolle. Tuloksena on jatkuva ja ratkeamaton kriisi, jonka on helpompi kuvitella päättyvän täystuhoon kuin uuden elämäntavan syntyyn. 

Uusi elämäntapa on kuitenkin mahdollinen. Uudessa kirjassaan maailmankuulu globalisaatiokriitikko Helena Norberg-Hodge osoittaa, että maailmantaloudelle on kuviteltavissa vaihtoehto, joka löytyy aivan silmiemme edestä: lähiympäristöstämme, omista yhteisöistämme, henkisistä kyvyistämme ja tunnesiteistämme. Kirkasjärkisellä, lempeällä mutta periksiantamattomalla tyylillään Norberg-Hodge paljastaa maailmantalouden sudenkuopat ja kertoo konkreettiset toimet, joihin ryhtymällä voimme rakentaa maailmamme uudelleen itsemme näköiseksi ja syvimpiin tarpeisiimme vastaavaksi. Näin hän piirtää askelmerkit onnellisuuden talouteen, jonka ydintotuus on yhtä vanha kuin ihminen itse: tullaksemme onnellisiksi meidän on jälleen tultava paikallisiksi. 

Ruotsalaissyntyinen Helena Norberg-Hodge on maailman tunnetuimpia globalisaatiokriitikoita. Nelikymmenvuotisen uransa aikana hänelle on myönnetty Goi Peace Foundationin rauhanpalkinto (2012) sekä Right Livelihood Award (1986) työstään 
pohjoistiibetiläisen Ladakhin alueen ja sen yhteisöjen hyväksi. Hänen yhteistyökumppaneihinsa ja tukijoihinsa ovat vuosien varrella lukeutuneet muiden muassa Noam Chomsky, prinssi Charles sekä Dalai-Lama, joka kirjoitti esipuheen hänen vuonna 
1991 julkaistuun bestselleriinsä Ancient Futures. 

Tulevaisuus löytyy läheltä: askelia onnellisuuden talouteen on innostava ja helppolukuinen 
opas ihmisläheisemmän huomisen rakentamiseen. Kirja huipentuu dialogiin, jossa kirjoittaja 
keskustelee aikamme tärkeimpiin lukeutuvan ympäristöaktivistin, runoilija Wendell Berryn 
kanssa inhimillisen hyvinvoinnin avainkysymyksistä: paikallisuudesta, yhteydestä toisiimme 
ja luontoon, maailmasta joka on aidosti omamme, koska olemme sen omin käsin tehneet. 

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523792333
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 36.6
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Basam Books

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.