Neitsytlento

Ulanto, Riikka

Kaisu-niminen nuori nainen viettää joutilasta aikaa loistohotellissa - kuten hän uskoo. Hän tapaa ihailemiaan kuuluisuuksia, rocktähtiä ja originellin ranskalaissäveltäjän Erik Satien. Tässä ei ole hänestä mitään outoa, vaikka säveltäjä on elänyt aivan eri aikana kuin muut hotellin asukkaat ja Kaisu itse.

Surrealistinen, hauraan ihmismielen syvyyksiin sukeltava Neitsytlento on palkitun runoilijan, Torniossa ja Oulussa pitkään asuneen, sittemmin tamperelaistuneen Riikka Ulannon ensimmäinen romaani. Kirjailija kysyy teoksellaan oman todellisuuden oikeutusta, oli tämä todellisuus millaisessa ristiriidassa tahansa suhteessa yhteiskunnan määrittelemään normaalitodellisuuteen.

Samalla teos asettaa vastakkain ulkoisen, tässä tapauksessa vallankäytön kielen ja ihmisen sisäisen kielen. Romaani on kaikkien niiden puolella, joilla kuilu näiden kahden äänen välillä on niin syvä, etteivät he jaksa sitä ylittää. Lohtuna voi silloin olla, että kielen ja mielikuvituksen avulla voi nousta lentoon, jota kukaan ei pidättele.

 

Kustantaja: Aviador
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523810730
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.