Matti Nykänen ? Pilviin kahlittu poika

Ekholm, Kai

Arvioitu ilmestymispäivä 5.10.2023

Hyppäsi kuin jumala ja ryyppäsi kuin paholainen eikä koskaan kasvanut aikuisten maailmaan.

Matti Nykäsestä on kirjoitettu paljon, mutta vasta tämä teos piirtää tarkan kuvan ihmisestä ja ilmiöstä nimeltä Matti. Kun hän kuoli, kansakunta laski karvalakkinsa, kerääntyi tienvierille, isät ja pojat pitivät toisiaan kädestä. Kansakuntaan jäi Matti Nykäsen arpi.

Nykänen oli lumottu prinssi, joka pysäytti ajan ja painovoiman. Hän nousi työläiskodista kovalla harjoittelulla kaikkien aikojen mäkikotkaksi.

Sitten käänteinen tarina antisankariksi. Media jauhoi hänet palasiksi, ja nuo palaset etsivät yhä toisiaan. Matin elämässä kärsimys kirkastaa, kansa palvoo, naiset hylkäävät, mies sortuu ojaan, mutta ei orjaksi. Joku aina pelastaa, raha liikkuu ja kaikki syyttävät toisiaan.

Ekholm kuvaa millaisia tunteita Nykäsen tarina meissä yhä herättää sekä tarjoaa uuden tavan ymmärtää Mattia ja meitä kansakuntana.

Kai Ekholm on arvostetuimpia tietokirjailijoitamme. Hän kirjoittanut kiitetyn Jörn Donner -elämäkerran (Docendo 2020) ja kolmekymmentä muuta tietokirjaa. Ekholm on saanut tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon, vuoden tiedekirjapalkinnon ja Suomen PENin sananvapauspalkinnon.

 

Kustantaja: Docendo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523825710
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.