Ensimmäinen sana on isä

Seppänen, Juhani

Huom! Myynnissä olevat kappaleet sisältävät LOISTOpokkarit -kustantamon merkinnän ja leiman.

 

Juhani Seppänen tuli isäksi nelikymppisenä. Hän pohtii teoksessa isyyttä, isän roolia ja sen myötä myös työkulttuuria ja sen kaikennielevää osallistumisen ja sitoutumisen pakkoa. Seppäsen mukaan mies voi olla loistava isä, kunhan vain päättää sitä olla.

Loistavan isyyden esteinä voivat olla äiti ja työ. Moni isäksi tullut mies luovuttaa vanhemmuuden äidille ja on oman lapsensa elämässä sivustakatsojan roolissa. Työelämä puolestaan vie isän pois lapsen luota. Liiallinen työelämään sitoutuminen on sekin ongelmallista eikä kotona tehtävä etätyö, jota Seppänen kutsuu lähityöksi, auta asiaa.

Seppänen ottaa rohkeasti kantaa ja kehittää uudenlaista isän mallia. Seppäsen mukaan hyvän isän ja työpaikan supermiehen rooleja on vaikea tai mahdoton yhdistää. On pakko valita. Kirjaa kirjoittaessaan hän jäi pois työstä vanhempainlomalle. Hän vastustaa kerskakulutusta, mutta lapsen suojeleminen lelu- ja tavaravirralta on vaikeaa, koska lapsen elämässä on muitakin ihmisiä.

"Lukiessani tunnustin itselleni kaksi asiaa. Näin idearikasta ja näkemyksellistä kirjaa en olisi itse pystynyt kirjoittamaan, siksi nostan tekijälle hattua." - Markku Envall, Helsingin Sanomat

Kustantaja: LOISTOpokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789524599399
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 17.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Tietopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.