Super-Cannes

Ballard, J. G.

TÄHTIVAELTAJA-PALKINTO 2004!

Super-Cannes on tieteiskirjallisuuden rikosromaanin mestarillinen hybridi, taidokas kattaus kutkuttavaa jännitystä, kieron kiehtovia henkilöhahmoja, ilkikurista kulttuurikommentaaria sekä nietzscheläis-sadelaisia filosofioita pahuuden ja perversioiden olemuksesta.

Tarinan päähenkilö on keski-ikäinen Paul Sinclair, joka muuttaa nuoren lääkärivaimonsa Janen kanssa Eden-Olympiaan, tulevaisuuden laboratorioksi luonnehdittuun huipputeknologiseen bisnespuistoon. Jane Sinclairin edeltäjä on kuukausia aiemmin tehnyt joukkomurhan ja tappanut lopulta myös itsensä, ja pian Paul Sinclair huomaa joutuneensa täysin tuon murhamysteerin pauloihin. Lukija matkaa päähenkilöiden mukana sekä ihmismielen että kulttuurin pimeimmille katvealueille, ja lopulta ainoilta terveiltä ihmisiltä alkavat näyttää psykopaatit.

Super-Cannes on tajunnan laboratorio, jossa Ballard testaa mihin suuntaan kulutuskapitalismi meitä henkisesti vie. Se on paitsi kompromissittoman älykäs, myös ällistyttävän viihdyttävä ja viihdyttävän ällistyttävä.

***

"Järkyttävän vastenmielinen, mutta hieno lukukokemus."
-Tarja Lipponen, Vihreä Lanka

"Ajatus lähitukevaisuuteen sijoittuvasta hiljalleen manipuloitavasta idealaboratoriosta on pelottavan tarkka. Kuuluu osastoon kannattaan lukea."
- Heikki Kaskimies, Ruumiin Kulttuuri

"Super-Cannes on kiehtova teos, jonka tarina etenee pahaenteisesti kohti loogista loppuratkaisuaan. Lukekaa tämä, ja lukekaa se scifinä."
- Vesa Sisättö, Tähtivaltaja

”Ehkä Ballardin hienoin romaani. Super-Cannes pursuaa sekä ideoita että kiehtovaa jännitystä, joka pakottaa lukijan kääntämään sivuja tyrmistyttävään loppuratkaisuun asti. Vain Ballard pystyy tällaiseen.”
– Simon Hinde, Sunday Express

”Jumalalle kiitos Super-Cannesista, se on kiistatta vuoden viihdyttävin romaani.”
– Philip Kerr, Independent

"Henkilöhahmoista etäännyttävä tyyli ja jännityksen muuttuminen pessimismiksi pitävät otteessaan. Super-Cannesia voi suositella niillekin, jotka eivät scifiin yleensä rohkene tarttua."
– Aki Asola, Turun Ylioppilaslehti

"Super-Cannes on huikea visio lähitulevaisuudesta, jonka todellisuuden voimme jo maistaa."
– Toni Jerrman, Johnny Kniga

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524710008
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 5
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.