Viikset

Carrère, Emmanuel

Viikset on älykäs satiiri miehestä, joka kokee eksistentiaalisen kriisin: hän ajaa viiksensä, eikä kukaan, ei edes hänen oma vaimonsa, huomaa tätä radikaalia ulkomuodon muutosta. Sinänsä vähäpätöisestä asiasta kasvaa miehen mielessä painajaismaisen suuri ongelma. Carrère kuvaa miehen sisäistä kriisiä äärimmäisen tarkkavaistoisesti.


Like on aiemmin julkaissut ranskalaisen Carrèren romaanit Valhe (2000) ja Huviretki painajaisiin (2001). Kaikkien Carrèren kolmen romaanin pohjalta on filmattu elokuva. Viikset sai ensi-iltansa Suomessa keväällä 2006.


"Jo Camus kirjoitti, että suurimpia kirjailijoita ovat ne, jotka argumenttien sijaan kykenevät tekemään filosofiasta kuvia. Juuri sellainen Viikset on: yhdistelmä ranskalaisen filosofiakirjallisuuden perinnettä, Philip K. Dickiltä vivahtavaa metafyysistä tuskaa ja nykyajan ajattelua epävarmuuden, solipsismin ja hulluuden rajoilta. Sen lukeminen ja ymmärtäminen ei vaadi tutkintoa - vain sen selittäminen muulla tavalla kuin kuvina on vaikeaa."
- Lassi Kurkijärvi, Aamulehti

"Carrèren kirjoja on vaikea lokeroida, mutta yhtymäkohtia voi löytää mm. Kafkaan, Gogoliin ja Dostojevskiin. Ääni on kuitenkin kirjailijan oma. Carrèren kerronta on nautittavan hienovireistä, vähäeleistä ja selkeää."
- Sanna Maskulin, Yhteishyvä

"Viikset on Carrèren suomennetuista romaaneista hauskin - hullunhauska, mutta ei yhtään vähemmän kammottava."
- Maria Säntti, Helsingin Sanomat

”On kuin lukisi modernia Dostojevskia.” – Irma Stenbäck, Helsingin Sanomat

”Hienostuneella kielellä kirjoitettu ja käännetty pienoisromaani ansaitsee tulla luetuksi."
- Karo Hämäläinen, Suomen Kuvalehti

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524710022
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.