Uhoa ja unelmia - 60-luvun jälkijäristyksiä

Echols, Alice

Alice Echols on amerikkalainen populaarikulttuurin ja -musiikin tutkija. Suomessakin hänet tunnetaan hienosta Janis Joplin -elämäkerrasta, josta on juuri ilmestynyt pokkaripainos.

Groove, baby! Alaotsikkonsa mukaisesti Alice Echolsin aiheena ovat kulttuuriset ilmiöt, jotka liittyvät tai liitetään yleensä juuri 60-lukuun. Naisten vapautusliike, seksuaalisen tasa-arvon vaatimukset ja länsimaisen valtavirran elämänarvojen kritisointi eri muodoissa ovat toki – kuten Echolskin usein toteaa – 1960-lukua huomattavasti vanhempia ilmiöitä.

Kuitenkin juuri tuolla vuosikymmenellä, etenkin Yhdysvalloissa, tapahtui niin paljon, että ajanjaksosta kirjoitetaan yhä paljon ja ajallinen etäisyys tuntuu tuovan sopivasti hohtoa kaikkeen siihen liittyvään. Mutta mitä kaikkea tapahtui ja kenen ehdoilla asioista on kerrottu?

Echolsin kirja on raikasta luettavaa rockista, 60-luvusta ja tasa-arvokysymyksistä kiinnostuneille. Muita olennaisia teemoja ovat gay-liikkeen joukkotulo ulos kaapista ja afroamerikkalaisten nousu kulttuurin ylimmille portaille – blaxploitationiin asti.

Echolsin kirjoitukset ovat painavia, mutta eivät lainkaan raskaita.

"Uhoa ja unelmia on hegästyttävää lukemista. Echolsin tyyli ja ote käsiteltäviin asioihin on niin rautaisen tiukka, että välillä unohtaa lukevansa kirjaa ja sen sijasta seuraavansa mielenkiintoista luentoa. Harvalla tietokirjailijalla on lukijaansa katsekontakti - Alice Echolsilla on."
- Marko Niemelä, Lapin Kansa

"Echolsin saavutus, panoraamaisen rikas ajankuva, on harvinainen aihepiirin populaarikulttuurin ja naistutkimuksen katsauksissa."
– Matti Komulainen, Turun Sanomat

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524711142
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 902
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.