Toinen Tshetshenian sota

Politkovskaja, Anna

Koskettava ja realistinen raportti kansanmurhasta.

Suomessakin vieraillut, tunnettu ja arvostettu Anna Politkovskaja on riippumattoman moskovalaisen Novaja Gazeta -lehden toimittaja. Hän on yksi harvoista Tshetshenian sodan silminnäkijöistä ja on vieraillut eristetyillä, sodan runtelemilla alueilla yli 40 kertaa vuoden 1999 jälkeen.

Politkovskaja kirjoittaa sekä Tshetshenian siviiliväestöön kohdistuvista että Venäjän armeijan sisällä tapahtuvista ihmisoikeusloukkauksista. Tämä vuonna 1958 syntynyt kahden lapsen äiti on saanut työstään Tshetsheniassa lukuisia toimittaja- ja ihmisoikeuspalkintoja, mutta joutunut myös pidätetyksi ja maanpakoon sekä saanut raiskaus- ja tappouhkauksia.

”Meille ei kysymyksessä ole poliittinen peli, vaan elämä ja kuolema.” – Anna Politkovskaja Helsingissä 13.12.2002


”Anna Politkovskaja kuuluu kriittisen venäläisen journalismin legendoihin.”
– Turun Sanomat

”Annan rooli toimittajana on jo vuosia sitten laajentunut paitsi Tshetshenian myös laajemmin Venäjän Florence Nightingaleksi, sodan silpomien ihmisten pelastusenkeliksi.”
– Helsigin Sanomat

"Toinen Tshetshenian sota on järisyttävää luettavaa – kenties rankinta sotareportaasia, mitä suomen kielellä konsanaan on ilmestynyt."
– Jouko Grönholm, Turun Sanomat

"Anna Politkovskajaa kutsutaan joskus sankaritoimittajaksi. Hänen vaikuttava teoksensa oikeuttaa ilmaisun."
– Ilta-Sanomat

"Politkovskajan raporttien parasta antia ovat tavallisten ihmisten kertomukset kokemuksistaan terrorisodan jaloissa. Kun sota joskus on ohi, ei kansainvälinen yhteisö voi puolustaa välinpitämättömyyttään sillä, ettei asiasta ollut tietoa. Tässä on yksityiskohtaista tietoa."
– Kansan Uutiset

"Teksti on tiivis mutta perusteellinen johdatus alueen historiaan sekä kansallisiin ja kulttuurisiin oloihin. Ilman näitä taustatietoja sotauutisten ymmärtäminen on jäänyt pintapuoliseksi."
- Otto Lappalainen, Venäjän aika

"Vaikka sotareportaasi ei kiinnostaisikaan, kirjan avulla voi tarkentaa käsitystään itäisen naapurimme nykytilasta.
- Ilta-Sanomat

"Venäjällä valtamedia on luisumassa virallisen ideologian äänitorveksi. Tätä taustaa vasten Politkovskajan puhutteleva, järkyttävä, irvokas ja ironinen kirja tuntuu hullunrohkealta."
– Jani Saxell, Vihreä Lanka

"Politkovskajan näkökulma Tshetshenian sotaan on kärsivän ihmisen näkökulma."
– STT

"Toinen Tshetshenian sota on kirja, joka taistelee unohtamista vastaan. Se paitsi kertoo tapahtuneista raaoista rikoksista ja niiden uhreista, myös paljastaa moniin rikoksiin syyllistyneiden nimet. - - Politkovskajan vahvuus kirjoittajana on se, ettei hän ole rutinoitunut sotakirjeenvaihtaja - -. Hän ei ole kiinnostunut taistelun strategioista ja pommikoneiden teknisistä yksityiskohdista, vaan siitä, miten avuttomat siviilit elävät keskellä kansanmurhaa. Hän antaa kasvot ja äänen kidutetuille, siepatuille ja siepattuja epätoivoisesti etsiville omaisille.
– Image

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524711418
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 39

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.