Etelän kuningatar

Pérez-Reverte, Arturo

Romaanin muotoon muutettu ’narcocorrido’, laulu meksikolaisista huumelegendoista.

Kun puhelin soi, hän tiesi olevansa mennyttä naista. Hän tiesi niin varmasti kuolevansa, että jähmettyi paikoilleen, partaveitsi jäi ilmaan ja hiukset tarttuivat seinäkaakeleilla pisaroivassa kuumassa vesihöyryssä kasvoihin. Piip-piip. Hän pidätteli hengitystään, ikään kuin liikkumattomuus ja hiljaisuus pystyisivät muuttamaan jo tapahtuneiden asioiden suunnan. Piip-piip. Hän istui vyötäröään myöten kylpyammeen saippuaisessa vedessä ajamassa oikean jalkansa säärikarvoja, ja hänen paljas ihonsa nousi kananlihalle, aivan kuin kylvävesihanasta olisi yhtäkkiä alkanut valua vettä. Piip-piip.

Tämän todellisuuteen pohjautuvan romaanin kuningatar on Teresa Mendoza alias Etelän kuningatar, joka huumekartellia johtavan miehensä kuoltua joutuu pakenemaan henkensä edestä Meksikosta Espanjaan. Siellä hän kipuaa vähitellen huumemafian huipulle ja palaa kahdentoista vuoden jälkeen takaisin kotiin kostamaan miehensä surman.

Etelän kuningattaren tapahtumat sijoittuvat järjestäytyneen rikollisuuden säälimättömään ja korruptoituneeseen maailmaan. Teresa Mendozan elämänvaiheiden paljastamisen myötä tunkeudutaan myös hänen päänsä sisäiseen kovaan taisteluun, ankaraan yksinäisyyteen ja toistuviin pettymyksiin. Myrskyn jälkeen tulee tyyni – huumemaailmassa kovettunut nainen seuraa vaistoaan ja aloittaa uuden elämän, uudella nimellä, tuntemattomassa paikassa.

Etelän kuningatar on saanut hyvän vastaanoton maailmalla – välittömästi mukaansatempaavana se on suuren yleisön kirja, jossa ensimmäistä kertaa seikkailee kylmäpäinen nainen. Romaanin oheistuotteena myydään soundtrackiä, ja tarinan rakenteessakin on musiikin rytmiä, sillä jokainen luku on omistettu yhdelle ’narcocorridolle’.

Pérez-Reverten loistokas kirjailijan ura sai arvoisensa käänteen, kun hänet valittiin vuonna 2003 Espanjan kuninkaallisen taideakatemian kaikkien aikojen nuorimmaksi jäseneksi.

Arturo Pérez-Reverteltä ovat aiemmin ilmestyneet romaanit Flaamilainen taulu (1997), Yhdeksäs portti (1998), Miekkamestari (1999), Rummunkalvo (2000) ja Merikartta (2002).


"Etelän kuningatarkin [kuten myös muut Perez-Reverten romaanit] on mestariteos. Se on kuitenkin samalla niin paljon enemmän kuin dekkari tai seikkailukirja, että genren raja horjuu: vaivattomaksi viihteeksi teoksesta ei ole."
– Marja Sulin, Iltalehti

"Romaanissaan Pérez-Reverte yhdistää hiuksia nostattavan jännitystarinan ja analyyttisen kertomuksen kasvamisesta huippujohtajaksi."
– Markku Huotari, Aamulehti

”Pérez-Reverte on ennen muuta mestarillinen kielen ja mielen kuvaaja, joka uskaltaa käyttää proosassaan kaunokirjallisuuden tarjoamia mahdollisuuksia ja keinoja. Siksi hän on myös tunnelman, ajan ja paikan runoilija. Vaikka proosa taittuisi kuinka runolliseksi tahansa, hän ei toki unohda pitää tekstin jännitettä yllä.”
– Jukka Petäjä, Helsingin Sanomat

"Uskottavuus rakentuu kerrotuista tapahtumista ilman turhia selittelyjä. Huolellisen aiheeseen perehtymisen lisäksi kirjailija on paneutunut myös kielen autenttisuuteen."
- Antero Viinikainen, Kaleva

"Coolia Sopranos-moraalia!"
- Veijo Hietala, Turun Sanomat



Lisätietoa kirjailijasta: http://www.like.fi/kirjailijat/perezreverte.htm

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524711821
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.