Yön pojat

Sydänmäki, Jussi

Tarina kolmesta itähelsinkiläisestä pojasta miehisyyden kynnyksellä. Lähiön mikrokosmoksen värittävät elämän suuret mysteerit: rakkaus, seksuaalisuus ja kuolema. Rock-a-billy, haahuilu ostarilla, kerrostalojen rapuissa ja jengien väliset kahnaukset täyttävät poikien arkitodellisuuden, mutta heidän sielunmaisemansa on toista maata.

Jussi Sydänmäen (s. -67) esikoisromaani Lucky Dan oli Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkintoehdokkaana 2001. Hän on myös on kirjoittanut Radioteatterille kuunnelmat Kontula (Nuoridraama-kunniamaininta 1998) ja Lepää rauhassa, Hank.

"Sydänmäen pienoisromaani on taitava ja ironian keinoin väritetty kertomus puberteetista, 2000-luvun suomalainen versio Mark Twainin poikakirjoista."
– Markku Kulmala, Ilkka

"Sydänmäki on kuin kotonaan poikiensa kanssa. Hän luo toimivan maailman, jossa voi aistia helsinkiläisen lähiön tunnelman. Yön pojat toimii sekä nuortenkirjana, että aikuisille ikkunana nuorten maailmaan."
- Kimmo Rantanen, Turun Sanomat

"Yön pojat voisi olla katsaus minkä tahansa vuosikymmenen nuorisoon ja sen elämään. Suosittelen kirjaa nuorille, jotka ovat samalla aaltopituudella kirjan päähenkilöiden kanssa."
– Nina Vuolio, Kiiltomato

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524711883
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.