Mobiilijoukot

Rheingold, Howard

Mikä yhdistää deittailevaa teiniä Tokiossa ja Helsingissä, hallituksen vastustajaa Senegalissa ja Filippiineillä, julkkisvainoajia ja terroristeja ympäri maailmaa? Howard Rheingoldin mukaan se, että he kaikki hyödyntävät uusia kännykkäteknologioita ja -verkostoja – tavalla jota ei kukaan osannut ennakoida.

Howard Rheingold on Yhdysvaltain tunnetuimpia uuden teknologian yhteiskunnallisia vaikutuksia tulkitsevia ajattelijoita. Hän on seurannut nuorten kännyköiden käyttöä Euroopassa, Arabimaissa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Hän on seurannut, miten vallankumouksia tehdään SMS-viesteillä ja miten uusia sosiaaliseen luottamukseen perustuvia kansalaisverkostoja syntyy uuden teknologian avulla.

Howard Rheingoldin ajattelussa yhdistyvät sosiologinen lähestymistapa, keino-älyn teoria, antropologia ja taloustiede. Rheingoldin löydökset ovat yllättäviä ja uraauurtavia. Uuden mobiilin teknologian muutosvoimat eivät perustu Rheingoldin mukaan teknologiaan itseensä, vaan ihmisiin jotka niitä käyttävät, omaksuvat – ja vastustavat. Samalla ihmiset itse, heidän yhteisönsä ja instituutionsa muuttuvat peruuttamattomasti.

Smart Mobs kuvaa ratkaisevaa muutosta ihmisten tavoissa verkottua. Se kuvaa uusia yhteisöllisiä tiloja, joissa ihmiset viestivät yli ajan ja paikan rajoitteiden ja osallistuvat sosiaaliseen toimintaan mittakaavassa, jota ei aikaisemmin ole voinut kuvitellakaan.


"Rheingoldin journalistisiin havaintoihin skeptikkokin tutustuu mielellään. Hänen teoksensa suurin arvo on hänen aikaisempien kirjojensa tapaan teknologisen ilmiökentän oivaltavassa ja näkemyksellisessä esittelyssä, tuoreiden teemojen popularisoinnissa sekä kriittisessä aikalaiskommentoinnissa. Rheingold muistaa myös Mobiilijoukoissa varoittaa uuden teknologian kielteisistäkin puolista sekä vallankäyttöön ja kontrolliin liittyvistä uhkakuvista."
- Sam Inkinen, Maine

Kustantaja: LIKE
Sidosasu:
ean: 9789524711968
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 3012

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.