Lemmy
Ei saatavilla

Lemmy

Kilmister, Lemmy & Garza, Janiss

Tätä 300-sivuista monologia lukiessa alkaa tuntua siltä, että Lemmy itse istuisi lukijaa vastapäätä, tuoppi kourassa poukkoillen asiasta toiseen. Eikä tarina kärsi tästä. Kirja tuo esiin arvostetun, ilkikurisen muusikon, joka rikkoo häneen liitettyjä myyttejä. Nimet, ajat ja paikat liikkuvat ajatusvirran mukana ja kirja vilisee loistavia anekdootteja, kuten tuhoon tuomittu Lemmyn yritys opettaa Sid Viciousia soittamaan bassoa. Sid ei koskaan bassonsoittoa oppinut, vaikka hänestä tulikin myöhemmin Sex Pistolsin basisti.

Lukija trippailee Lemmyn kyydissä sodan jälkeisessä Walesissa, Lontoon 60-luvun hippi-squateissa, Jimi Hendrixin keikkabussissa, psykedeliabändi Hawkwindin happotripeillä ja Punkaharjun hotellin hajoittajaisissa. Merkittävän uran tehnyt taiteilija osaa ottaa lukijansa kyytiin maanläheisellä ja omaperäisellä tavalla.

Lemmy Kilmister aloitti uransa 1964, jolloin hän soitti R&B bändeissä, kuten Rainmakersissa ja Motown Sectissä. Myöhemmin 60–70-luvulla hän soitti useissa eri genreä edustavissa bändeissä, näistä tärkeimpänä mainittakoon Rockin’ Vicars, Gopal’s Dream ja Opal Butterfly. Vuonna 1971 Lemmy liittyi progebändi Hawkwindin basistiksi, vaikkei osannut soittaa koko instrumenttia. Neljä vuotta myöhemmin hänet erotettiin – koska hän ei käyttänyt oikeita huumeita, eli happoa. 1975 hän perusti Motörheadin luoden samalla speedmetallin ja thrashmetallin. Motörhead palkittiin kahdesti, ehkäpä omituisuudensa takia, ”The worst best band in the world” -tittelillä. Koko palkintoa ei ole jaettu muille kuin Motörheadille. Nyt, 28 vuotta, 18 levyä, Grammy-palkintoja ja useita satoja keikkoja myöhemmin Motörhead on edelleen maailman kovaäänisin bändi.


" Lemmyn bukowskimainen arvomaailma on tutustumisen väärti: kirjasta peilautuu suurisieluinen mies, jonka mielestä julkeus on aina tekopyhyyttä parempi vaihtoehto. Lukukokemuksen jälkeen rohjaketta huomaa arvostavansa jopa entistä enemmän."
– Ari Väntänen, Sue

"Erinomaisen tiukka elämäkerta."
– Rytmi-lehti

"Janiss Garzan avulla tehty elämäkerta on juuri sellainen kuin Lemmyltä saattoi odottaakin. Mies iskee rosoista mutta huumoripitoista tarinaa todellisen rock-selviytyjän otteella."
- Anssi Mehtälä, Länsi-Savo

"Elämäkerran kermaa ovat Lemmyn kommentit Motörheadissa soittaneista muusikoista ja henkilöistä, joihin hän on uransa aikana törmännyt. Lemmy on kutkuttavan aito ja suorapuheinen, siksi myös sympaattinen."
- Markku Peltonen, Hämeen Sanomat

"Lemmy Kilmisterin omaelämäkertaa lukiessa on syytä pitää hatusta kiinni."
- Heta Hyttinen, Iltalehti

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524712064
Ilmestymisvuosi: 2004
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.