Filippiinit - myrskyjen ja mahdollisuuksien saaristo

Selin, Tove (toim.)

Filippiinit on 7 000 saaren ja 90 miljoonan asukkaan trooppinen saaristovaltio, joka oli aikoinaan 300 vuotta Espanjan ja 50 vuotta Yhdysvaltojen siirtomaa. Historia on muovannut aasialaisen maan, jossa on paljon latinalaisamerikkalaisia piirteitä. Filippiinit on Aasian ainoa katolinen maa.

Laaja-alainen, 22 artikkelista koostuva perusteos valottaa niin maan myrskyisää historiaa, politiikkaa, taloutta, kipeitä sosiaalisia kysymyksiä, monietnistä kulttuuria, ympäristöasioita kuin nopeasti kasvavaa väestöä.

Merkittävää tietoa ja taustaa uutisille antavat muun muassa artikkelit Mindanaon muslimien historiasta ja surullisenkuuluisasta Abu Sayyaf -kapinallisryhmästä sekä alkuperäiskansoista. Kirja tutustuttaa Filippiinien energisiin ihmisiin ja eri ryhmien tilanteeseen koululaisista ja kultakaivosten lapsityöntekijöistä prostituoituihin ja Suomeen päätyneisiin siirtolaisiin. Tässä teoksen toisessa, uudistetussa painoksessa on päivitettyä tietoa muun muassa kestävän kehityksen ja ympäristön ongelmista, kuten rannikon tuhoutumisen uhkasta ja miljoonakaupunki Manilasta elinympäristönä. Uudistettu painos sisältää lisäksi uuden, adoptiota käsittelevän artikkelin.

Filippiinit – myrskyjen ja mahdollisuuksien saaristo on monipuolinen tietovarasto jokaiselle, joka haluaa tietää enemmän tästä Kaakkois-Aasian maasta ja kansasta. Kirja on tehty yhteistyössä Filippiinit-seuran kanssa.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524712378
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 48149

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.