Näyttämöpukuja

Salmela Sari Vanhatalo, Tapio

Kirjakaunotar esittelee Suomen arvostetuimpiin pukusuunnittelijoihin kuuluvan, 30-vuotistaiteilijajuhliaan viettävän Sari Salmelan puvustuksia Tapio Vanhatalon ottamin upein kuvin.

Salmela kertoo myös tekstein pukujensa synnystä ja puvustajan arjesta. Ohjaaja Kaisa Korhonen kuvailee kirjassa elävästi parikymmenvuotista yhteistyötään Sari Salmelan kanssa. Joanna Weckmanin artikkeli tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen puvustuksen historiaan.

Teatteripukujen suunnittelijan ensimmäinen työväline on teksti. Visuaalisuus on ensin pelkkä tyhjyys. Suunnittelupalaverien kautta yhdessä ohjaajan, koreografin, lavastajan ja valosuunnittelijan kanssa tyhjyys täyttyy ja konkretisoituu. Näyttämöpuku on väriä, liikettä ja parhaimmillaan näyttelijän, roolin toinen nahka.
Vaate saa muodon. Harjoitusvaiheessa nyanssit löytävät merkityksensä. Ensi-illassa asu on valmis käyttöön. Esitysten loputtua puvustus siirretään varastoon tai uudelleen käyttöön.
Näyttämötyhjyys palaa.

Nämä kuvat ovat muistonsirpale joistakin näytelmistä.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524713115
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 771

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.