Suuri paljastus

Guillou, Jan

“Koko homma päättyy kuitenkin vain siihen, että lukijoille näytetään kahdeksantoista jättiläismäistä vittua lähikuvissa.”

Erik Ponti on nuori ja kunnianhimoinen oikeustieteen opiskelija. Rahapulassaan hän ajautuu toimittajaksi aikakauslehteen. Kirkasotsaisena idealistina hän heittäytyy maailmaan, jossa vaatimus Suuresta Paljastuksesta varjostaa kaikkea. Maailmaan, jossa tuopin pohja on syvempi kuin toimituksen kiinnostus moraaliin ja laadukkaaseen journalismiin. Erikin alkutaival toimittajan uralla on kutkuttavan hauska, mukaansatempaava ja pureva satiiri aikakauslehdistön maailmasta.

Suuri paljastus on osittain kirjailijan omiin kokemuksiin perustuva romaani, jonka hän kirjoitti istuessaan 1970-luvun alussa vuoden vankilatuomiota vakoilusta syytettynä. Romaani on vielä kolmenkymmenen vuoden jälkeenkin yhtä ajankohtainen kuin ilmestyessään vuonna 1974. Tapa, jolla lehdet kilpailevat lukijoiden suosiosta, on säilynyt ennallaan, ja keinot levikkiä lisäävien juttujen ja “paljastusten” hankkimiseen ovat jokseenkin samat vielä tänäkin päivänä. Guillou kirjoittaa Erik Pontin toilailuista seksin, skandaalien, ryyppäämisen ja kunnianhimoisten haaveiden maailmassa sanalla sanoen lennokkaasti.

Jan Guillou (s. 1944) on ruotsalainen bestseller-kirjailija, joka nousi maailmanmaineeseen historiallisilla romaaneillaan. Hän on maansa rakastetuimpia ja kiistellyimpiä kulttuuripersoonia, joka aloitti uransa toimittajana FiB/Aktuellt-lehdessä vuonna 1964 keskeytettyään lakitieteen opintonsa. Guilloulta on aiemmin suomennettu Pahuus (WSOY) sekä Tie Jerusalemiin, Temppeliherra, Pohjoinen valtakunta ja Arnin perintö (Like) .

***

”Guilloun kerronta tuo realismissaan ja ironiassaan mieleen Waltarin. Ruotsalaiskirjailijan teksti on Waltarin tapaan elämänmakuista, todentuntuista.”
– Jari Lybeck, Turun Sanomat

"Guilloun henkilöhahmot ovat varsin uskottavia ja lihallisia, sillä niillä on ollut vastineensa todellisessa elämässä."
- Arto Tuominen, Tiedonantaja

"Guillou kertoo hauskasti ja terävästi, mitä tapahtuu, kun media ryhtyy tosissaan kisaamaan lukijoiden ja ilmoittajien suosiosta."
- Pirjo Kontio, Suomenmaa

"Tämän teoksen pitäisi kuulua jokaisen toimittajan urasta haaveilevan kirjahyllyyn!"
– Anu Partanen, Johnny Kniga

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524713535
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.