Björk

Pytlik, Mark

Islannin pop-keijukaisen lumoava saaga.

Pytlik valottaa Björk Gudmundsdottirin musiikillista ja henkilökohtaista moniminää: lapsitähti, teiniäiti, punk-ekstremisti, feministinen antisankari, haluton näyttelijä, pop-pioneeri ja kuvienkumoaja paljastaa kaikki kasvonsa perheenjäsenien, entisten bändikaverien, Lars von Trierin ja muiden yhteistyökumppaneiden haastetteluissa.

Ainutlaatuinen ja perusteellinen elämäkerta raottaa salaisuuden verhoa modernin musiikin kiehtovimman innovaattorin yltä. Björkin tarina on enemmän kuin osiensa summa. Se on monitahoinen kertomus pienestä pitäen esiintymistä rakastaneen tytön matkasta pop-musiikin supertähdeksi, mutta myös kertomus Björkin sisään kätketystä herkästä naisesta, jolla on paitsi paljon annettavaa, myös menetettävää. Mikä tärkeintä, Pytlik tuo eteemme ilmiön ja paljastaa siitä ihmisen.

"Poptähdistä kirjoitetuista elämäkerroista Björk poikkeaa edukseen kuitenkin sen suhteen, että pääosassa on kerrankin pääasia: musiikki."
– Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat

"Pytlikin teos on hyvin kirjoitettu ja huolella toimitettu elämäkerta."
– Tapio Ahola, Rumba

"Kynää pitelee selvästikin sivistynyt musadiggari, joka ei ole kohteensa sätkyteltävänä."
– Heimo Hatakka, Markkinointi&Mainonta

"Arvokkainta kirjassa on tuotannon kommentointi levy levyltä ja biisi biisiltä sekä 70-luvun kultaisiin vuosiin keskittyvä kuvamateriaali."
– Pasi Rytinki, Apu

"Islannin ihmetytön elämänkaari kerrotaan yksityiskohtaisesti, mutta todellinen Björk jää loputtomaksi arvoitukseksi, kuten voi olettaakin."
- Rytmi

"On opettavaista ja innoittavaa lukea, kuinka suuret tähdet ovat selvinneet elämän asettamista haasteista ja ongelmista. Esimerkiksi Mark Pytlikin kirjoittama Björkin elämäkerta paljastaa uusia puolia mielenkiintoisesta tähdestä."
– Elina Pirinen, Cosmopolitan

"Björk on tarpeellinen perustietopaketti sekä muille faneille että Björk Gudmundsdottirin ällistyttävään persoonaan ja poikkitaiteeseen muuten uteliaasti suhtautuville. Erinomaisena bonuksena kirja päättyy osioon, jossa Pytlik purkaa osiin Björkin soolouran jokaisen laulun."
– Ilari Tapio, Satakunnan Kansa

"Kirjassa on myös kiistattomia ansioita. Muotokuvaa luodessaan Pytlik tulee esitelleeksi Islantia sekä maan kieltä, kulttuuria ja historiaa."
– Matti Komulainen, Turun Sanomat

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524714051
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 78
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.