Impyet - Näyttelijättäret Suomalaisen Teatterin palveluksessa

Suutela, Hanna

Upea tutkimus, hehkeä romaanillinen lukukokemus näyttelijättärien elämästä Bergbomin sisarusten johtamassa Suomalaisessa Teatterissa 1800-luvun lopulla.

Suomalainen Teatteri loi Ida Aalbergista tähden ja seksisymbolin. Hänen varjoonsa jäi lukuisia hyviä näyttelijättäriä, joiden kautta Hanna Suutela valottaa 1800-luvun lopun Suomen intohimoja herättänyttä teatterielämää. Rivinäyttelijättärien elämän kuvaamisen myötä kirja kertoo myös suomalaisen naisen työ- ja kotiurien yhdistämisen historiaa.

Yllättävät arkistolöydöt, kuten kirjeet ja kuvat elävöittävät lukunautintoa. Kuvien perusteella Suutela tarkastelee myös ajan kauneuskäsitystä. "Suomalaisen naisen ihanteeksi" luotiin rotupuhdas hahmo, jota ei koskaan ollut olemassa. Kiehtova teos saattelee lukijan keskelle Suomalaisen Teatterin kuohuvaa arkea.

Hanna Suutela (s. 1967) on Draaman ja teatterin tutkimuksen professori Tampereen yliopistossa.


"Suutela on pöyhinyt esiin uskomattomia kohtaloita ja hämmästyttäviä kolmiodraamoja. Aikakauden moraalikäsityksistä välittyy kirkas kuva. Mukaan mahtuu myös tulisuutta ja koomisuutta."
- Ismo Loivamaa, Ilkka

"Mainiota ajankuvaa. Paketoi teatteri-, kulttuuri- ja naishistoriaa inspiroivaksi ja tiiviiksi kokonaisuudeksi."
- Soila Lehtonen, Aamulehti

"Kirja avaa sekä makro- että mikrohistoriallisella tasolla naisnäyttelijöiden aseman kautta kiinnostavan näkökulman suomalaisen teatterin ratkaisevaan alkutaipaleeseen."
- Tiedonantaja

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524714211
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 771

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.