Peiponlento

Juhani, Risto

Seutulan palkkarahat on ryöstetty! Sinä aamuna kaikki tuntuu olevan tolaltaan. Ossi on kärähtää valoitta ajamisesta, Hakasalon kopilla kaikki on sekaisin ja Puijon peipponen, kelpo rakennusmestari Soininen makaa tukkihumalassa lattialla. Ja sitten ryntää kassaneiti toimistosta pihalle kirkuen, että hänet on ryöstetty. Ryöstäjän löytäminen Seutulan lentokenttätyömaan rattijuoppojen ja siirtolaisten joukosta osoittautuu todella hankalaksi. Mutta murhaajan kiinni saaminen vasta hankalaa onkin.

Risto Juhani (s. 1934) on pitkän linjan lehti- ja teatterimies, keraamikko ja kirjailija. Esikoiskirja Peiponlento sai ilmestyessään erinomaisen vastaanoton. Kirjaa luonnehdittiin 1970-luvun uuden aallon harjaksi. Risto Juhani teki loistavan comebackin keväällä 2004 romaanillaan Hotellikuolema.


"Kuluneet yli 30 vuotta eivät ole syöneet pois kirjan ansiota vaan tuoneet esiin niiden kestävyyden [...] Kirjailija tekee henkilöistään uskottavia ja eläviä ihmisiä hyvine ja huonoine puolineen ja näyttää, että ihmisillä todellakin on väliä."
– Pekka Turunen, Ruumiin Kulttuuri

"Juhanin koruton huumori, ilmeikkäät henkilökuvat ja osoittelematon yhteiskunnallinen ote tehoavat yhä."
– Keijo Kettunen, Helsingin Sanomat

 

Kustantaja: Like-pokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789524714747
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: T84.2 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikospokkari

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 11
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.