Seitsemän maalauksen katsominen

Weckman, Jan Kenneth

Jan Kenneth Weckman käsittelee kirjassaan taiteilijan oman, keskeneräisen teoksen sanallistamista. Hän pohtii merkityksenmuodostumista sekä sitä, miten semiotiikan avulla voitaisiin hahmottaa malli kuvataiteellisen työskentelyn analysoimiseen.

Kaksiosaisen teoksen ensimmäisessä osassa Weckman käyttää esimerkkinään omaa teossarjaansa ”Seitsemän maalausta”. Samassa yhteydessä hän pohtii myös katsomisen ehtoja sekä modernin taiteen sääntöjen muutosta konkretismista käsitetaiteeseen. Toinen osa käsittelee teoreettisemmin semioottisen lähestymistavan ongelmia taideteoksen tekoprosessin tarkastelussa: Miten ajallisesti muuttuva käytäntö ja teoria voisivat kohdata? Miten maalauksesta ja installaatiosta tai taiteellisesta suunnitelmasta voitaisiin puhua semiotiikan käsittein? Tärkeitä keskustelukumppaneita ovat C. S. Peirce ja Ferdinand de Saussure, joiden kautta keskustelu siirtyy kuvan ja maalauksen, muodon ja merkin sekä laajemmin taiteen välineiden pohdintaan.


Jan Kenneth Weckman on kuvataiteilija ja kuvallisen sommittelun professori Taideteollisessa korkeakoulussa. Seitsemän maalauksen katsominen – Maalaus maailman osana on osa hänen Kuvataideakatemiaan tekemänsä tohtoritutkinnon opinnäytettä.


Tervetuloa keskustelemaan kirjasta ja muista kuvasemiotiikkaan liittyvistä aiheista: http://jankennethweckman.blogs.fi

"Weckman punnitsee käyttämäänsä aparaattia huolellisesti."
– Jukka Mikkonen, Taide

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524715133
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 70
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Taide

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.