Beatles-manifesti

Gudmundsson, Einar Mar

Beatles-manifesti on islantilainen aikalaiskuvaus siitä, miten rockmusiikki saapuu islantilaisten koululaisten todellisuuteen 70-luvulla – ja mullistaa heidän elämänsä. Musiikki katkoo monia kahleita ja on rakkauden ohella voima joka muuttaa maailman. Tarinan keskiössä on kommunistilehden lähettipoika Jóhann, jolla on sopimus paikallisen elokuvateatterin lipunmyyjän kanssa – lehteä vastaan hän pääsee ilmaiseksi elokuviin.


Islantilainen Einar Már Guðmundsson (s. 1954) osaa tarinan kertomisen taidon. Hänellä on kyky yhdistää toisiinsa komiikka ja tragiikka, ilo ja suru niin, että lukijalla on käytössään koko tunneskaala.

Suomalaisille lukijoille Guðmundsson tuli tutuksi PN-palkitulla romaanillaan Kaikkeuden enkelit. Häneltä on suomennettu myös romaanit Pyöreän portaikon ritarit, Jalanjäljet taivaalla ja Maanpäällisiä unelmia. Beatles-manifestissa on samaa hulvattoman huumorin ja traagisen todellisuuden yhteentörmäystä kuin Guðmundssonin aiemmissakin romaaneissa.


"Katkeransuloinen kertomus lapsuuden loppumisesta."
- Heikki Romppainen, Kainuun Sanomat

"Islannissa lähes jokaisella tienmutkalla, kivellä ja koskella on oma tarinansa. Tämä tarinankerrontaperinne jatkuu nyt Einar Márin tekstissä."
- Hannele Norja, Ilkka

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524715867
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.