Metallica

McIver, Joel

Metallimessiaiden sensuroimaton tarina!

Metallica on yksi kaikkien aikojen suosituimmista rock- ja heavy metal -bändeistä. Mutta sen jäsenet eivät ole vain muusikoita – he ovat legendoja, rockjumalia maan päällä, raskaan viihdesaundin messiaita. Ja vietettyään yli kaksi vuosikymmentä rockjulkisuuden kirkkaassa ja kaiken paljastavassa valokeilassa, he eivät voi tehdä kertakaikkiaan mitään väärin. Eivätkä he tietenkään voi tehdä mitään, mistä me emme saisi heti tietää. Vai voivatko?

Metallica on mullistanut koko raskaan rockin kentän Master of Puppetsin, ...And Justice For Allin ja Black Albumin kaltaisilla klassikkolevyillään. Tämä ohittamaton musiikkieepos kertoo vuosituhannen vaihteen mammuttimaisimman metallibändin tarinan alkuaikojen kännisistä klubikeikoista megatähteyteen, päättymättömiin maailmankiertueisiin, basistin kuolemaan, oikeudenkäynteihin, vieroitushoitoon ja psykiatrin sohvalle.

Teos purkaa osiinsa myytit, joita maailman suosituimpaan metallibändiin on vuosien varrella liitetty, ja arvioi bändin koko musiikillisen tuotannon. Samalla se kuvaa metallimusiikin kehitystä 80-luvun alusta alkaen.

Rocktoimittaja McIver pureutuu Metallican kaksikymmenvuotiseen tarinaan fanin intohimolla, kirurgin tarkkuudella ja lautamiehen armottomuudella. Esipuheen on kirjoittanut kulttibändi Celtic Frostin nokkamies Thomas Gabriel Fischer.


Joel McIver (s. 1971) haastatteli Metallicaa varten liki sataa tunnettua muusikkoa, tuottajaa, toimittajaa sekä Metallican tuttua ja sukulaista. McIver on kirjailija, muusikko ja rocktoimittaja, joka kirjoittaa muun muassa Record Collectoriin, Metal Hammeriin, Total Guitariin ja Kerrangiin.


"Tämän perusteellisempaa selvitystä bändistä tuskin on odotettavissa. McIver onnistuu yhdistämään fanin detaljirikkaan historiikkinäkökulman ja reippaan kriittisen otteen. Parasta kirjassa on, että siitä oikeasti välittyy faniasenne. Silti kansien välissä on silkkaa asiaa, ei turhaa hehkutusta."
- Anssi Mehtälä, Turun Sanomat

"Faneille kirja on pakkohankinta. Sen mukana pääsee aikaan, jolloin bändi oli vielä kapinallinen ja musiikillisesti kukassaan."
- Tommi Virtanen, Kaleva

Pieni määrä sidottua versiota tulossa myyntiiin jouluksi 2007.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524716185
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 78
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.