Ampukaa artisti!

Korpe, Marie (toim.)

Miksi musiikkia sensuroidaan? Miten Rolling Stonesin ja Doorsin sanoituksiin puututtiin 1960-luvun Yhdysvalloissa? Mitä tapahtui Afganistanissa Taleban-hallinnon kiellettyä musiikin kokonaan?

Ampukaa artisti! on pysäyttävä artikkelikokoelma musiikin voimasta ja valtaapitävien halusta kontrolloida sitä. Puheenvuoron saavat niin sensuroidut kuin sensorit. Teos pohtii musiikkisensuuria poliittisista, uskonnollisista ja kaupallisista lähtökohdista. Kahdenkymmenen kirjoittajan artikkelit tutkivat aihetta globaalisti: ne kartoittavat niin Etelä-Afrikan apartheidin aikoina syntynyttä musiikkia kuin Pariisin nykypäivän lähiöistä kumpuavaa rappiakin.


Kirjan toimittaja Marie Korpe on kansainvälisen sensuurinvastaisen Freemuse-järjestön toiminnanjohtaja. Suomalaiset alkusanat on kirjoittanut pitkän linjan lauluntekijä Mikko Saarela.

”Totuuden voima ei ole sensuroitavissa. Se on byrokraattisen kontrollin ja manipulaation saavuttamattomissa.” – Yoko Ono 2004

”Vain harva ymmärtää että musiikkisensuuri on jokapäiväistä. Se on niin itsestään selvä osa koko systeemiä. Ja sensuuri jopa laajenee, kaikkialle. Lue tämä kirja!” – Damon Albarn, Blur

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524716420
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 7813

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 4
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.