Romanien ahdinko ja ihmisoikeudet

Pogany, Istvan

Euroopan entisissä kommunistimaissa on kuusi miljoonaa romania. He ovat kulkeneet Keski- ja Itä-Euroopassa kivisen tien orjuudesta natsien keskitysleireille ja kommunistien holhouspolitiikan kautta markkinatalouden ahdinkoon. Kirja tarkastelee eri vaiheita kiihkottomasti ja hahmottelee samalla kuvaa romanien rikkaasta perinteestä ja kulttuurista.

Kuvataiteilijan, muusikon, valkolaisäidin mustalaistyttären, alkoholisoituneen työläispariskunnan ja väkivallan uhriksi joutuneen ravintoloitsijan henkilökuvat johdattavat pohtimaan romanien ihmisoikeuksia.

Osa hyvinvointivaltioissa elintasopakolaisiksi leimatuista romaneista pakenee todellista sortoa ja vainoa. Mutta vaikka kansainväliset sopimukset kohentaisivat mustalaisten julkista asemaa, pakkoavioliitot ja perheväkivalta rehottavat perinteisissä yhteisöissä edelleen.

”Pogányn tyyli eroaa aiemmista tutkimuksista, koska hän antaa romaniyksilöiden esitellä näkemyksiään ja asettaa ne sitten laajempien yhteiskunnallis-taloudellisten virtausten yhteyteen.” – Political Studies Review

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524716437
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 322

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.