Nightwish

Ollila, Marko

Kiteen vientiylpeyden, Suomen kaikkien aikojen rakastetuimman metallibändin tarina.

Vuosi 1996: Tuomas Holopainen istuu nuotion äärellä kiteeläisellä mökillään ja tuumaa kahdelle kaverilleen, että pitäisi varmaan perustaa oma bändi.

Vuosi 2005: Holopaisen luotsaama Nightwish rikkoo kultalevyrajoja ympäri maailman ja esiintyy hurmioituneille yleisöille kaikkialla Aasiasta Amerikkaan, kriitikot suitsuttavat ylistystä bändin lopulliselle läpimurtolevylle Oncelle ja bändistä on tullut suomalaisten kansallisylpeys, josta intoilevat metallientusiastien lisäksi vauvat ja vaarit. Maailmankiertueen päätöskonsertti Helsingin Hartwall Areenalla saa loistavat arvostelut. Sen jälkeen bändin laulaja Tarja Turunen erotetaan.

Mitä näiden yhdeksän vuoden aikana oikein on tapahtunut? Musatoimittaja Mape Ollila vastaa tähän kysymykseen perinpohjaisessa, dramaattisessa ja upeasti kuvitetussa Nightwish-eepoksessa, jota varten hän on kahden vuoden ajan haastatellut bändin jäseniä, yhteistyökumppaneita, perheenjäseniä, ystäviä, faneja ja muusikkokollegoja. Kirja kertoo hillittömiä anekdootteja kiertue-elämän sattumuksista sekä sisältää rankkojakin paljastuksia Nightwishin maailmasta.


Mape Ollila on helsinkiläinen, metalliin erikoistunut pitkän linjan musiikkitoimittaja. Ollila on seurannut Nightwishin taipaletta alusta asti ja matkustanut yhtyeen mukana muun muassa Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, Itävallassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa.


Nightwishin kiertue päättyi mahtipontisesti

"Nightwishin tarina tarjoaa huikean dramaattisen kaaren ja Mape Ollila ottaa siitä kaiken irti."
- Jarkko Jokelainen, Helsingin Sanomat

"Kattava, runsas, ammattimainen ja värikäs. Sinistä samettipäällystä myöten täydellinen manifesti tämän suuren yhtyeen vaiheista."
- Jussi Mäntysaari, Rumba

"Teosta leimaa alusta loppuun avoimuus. Se ei julista yhä totuutta, vaan antaa tilaa erilaisille näkemyksille."
- Mia Rouvinen, Karjalainen

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524716925
Ilmestymisvuosi: 2006
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.