Täältä Yhteismaalle

Sem-Sandberg, Steve

Nukkumalähiöitä nousee ympäri Tukholmaa kuin sieniä sateella, ihminen valloittaa Kuun, ja amerikkalaiset kokevat tappioita Vietnamissa. Viattomuus on alkanut horjua mutta mikään unelma ei vielä ole liian rohkea.

Venbyn esikaupungissa lapset kaivavat tunnelia tarunomaisella Yhteismaalla. Tarkoituksena on taata reitti läpi metsän, jonka naapurijengi on vallannut. Paluuta entiseen ei ole. Kaivinkoneet jyräävät ja omakotitalot jäävät harjanteelle kohoavien kerrostalojen varjoon.

Traaginen ja hauska vuorottelevat Sem-Sandbergin maalaillessa lähiöperheiden kohtaloita kuohuvassa murrosajassa. Jotkut ovat kadottamassa uskonsa, toiset laskevat toivonsa tulevaan. Varjoisilla kujilla vaeltaa yhdeksänvuotias Leonard, joka ei ole vuosiin sanonut sanaakaan. Mykkä todistaja kokee aitiopaikalta kulissien takaiset vaalitut valheet.


Steve Sem-Sandberg (s. 1958) on entisen Itä-Euroopan kysymyksiin erikoistunut toimittaja-kirjailija. Täältä Yhteismaalle on hänen yhdeksäs romaaninsa. Like on julkaissut aiemmin Sem-Sandbergin romaanit Theres, Kaikki katoavainen on vertausta ja Ravensbrück, joka oli Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaana.

”Pieniä ja suuria tapahtumia tulee ja menee. Joku voittaa raveissa, joku pettää vaimoaan, joku tekee hämäräperäisiä kauppoja, joku taistelee syöpää vastaan, joku antautuu suhteeseen koululaisen kanssa, joku tulee odottamatta kotiin keskellä yötä, joku kärsii tappion, joku löydetään kuolleena, joku vaanii autotallissa kivääri viritettynä. Kirja on eloisa kuvaus huvilakaupunginosan ihmisistä, keskiluokan hillitystä charmista ja synkistä salaisuuksista.”
- Ella Andrén, dagensbok.com

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524717052
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.