Kylmä sota ja terrorin juuret

Mamdani, Mahmood

Mistä nykyterroristit ammentavat oppinsa? Onko lännen ja islamilaisen maailman suhteessa todella kyse kultuurien yhteentörmäyksestä?

Mamdani avaa kirjassaan tuoreen näkökulman moniin tämänkaltaisiin kysymyksiin. Hän nostaa esiin kolonialismin perinnön ja kylmän sodan vaikutukset nykytilanteeseen. Moni kulttuuriseksi luultu tilanne paljastuu poliittiseksi – ja moni terroristiliike Yhdysvaltojen entiseksi liittolaiseksi taisteluissa, joita on käyty laillisia hallituksia vastaan niin eteläisessä Afrikassa, Etelä-Amerikassa kuin Lähi-Idässäkin.

Viimeksi Yhdysvaltain monenkeskinen näännytyssota käytiin 1990-luvun Irakissa: YK:n talouspakotteet tappoivat liki puoli miljoonaa ihmistä.

Muslimien ja kolmannen maailman asenne lännen isovelimäiseen sanelupolitiikkaan tuntuu tämän kirjan jälkeen aiempaa perustellummalta.


Ugandassa varttunut Mahmood Mamdani on Columbian yliopiston professori ja Afrikan-tutkimuksen laitoksen johtaja. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, joista edellinen, When Victims Become Killers, käsitteli Ruandan kansamurhaa.


”Mamdani paljastaa ne valheet, stereotypiat ja laiskat yleistykset, joille Yhdysvaltojen politiikka muslimimaailmaa kohtaan perustuu.” – J. M. Coetzee

"Kylmä sota ja terrorin juuret kertoo kylmäävästi nykyisen poliittisen ja uskonnollisen terrorismin kehitysvaiheet."
- Kai Hirvasnoro, Kansan Uutiset

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524717267
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 30.16

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.