Paholainen ja herra Silverman

Roszak, Theodore

San Franciscossa miesystävänsä kanssa asuva Daniel Silverman on entinen menestyskirjailija ja maallistunut juutalainen, joka kärsii kroonisesta rahapulasta. Kun hänelle tuntemattomasta syystä tarjotaan huomattavaa palkkiota uskonnollista humanismia käsittelevästä luennosta, hän tarttuu koukkuun ja matkustaa pieneen kristilliseen collegeen Pohjois-Minnesotaan. Ristiita on välittömästi valmis – ahdasmielisten kristittyjen yhteisö vastustaa kaikkea mitä luennoitsija sanoo ja edustaa.

Kun ennen kokemattoman raju lumimyrsky äkkiä puhkeaa, Silverman jää saarroksiin kampukselle. Tilanne karkaa pian käsistä ja antikristukseksi leimattu luennoitsija saa taistella hengestään.

Paholainen ja herra Silverman on yhtä aikaa humoristinen ja kauhea, viihdyttävä ja ajatuksia herättävä, jännittävä ja syvällinen kertomus liberaalien ja fundamentalistien kulttuurisodasta. Lukija kulkee Silvermanin mukana helvetin porteille ja takaisin vuoroin nauruaan ja henkeään pidätellen.


Theodore Roszak on Berkeleyssä asuva kirjailija, toimittaja ja kulttuurihistorioitsija, jolla on professuuri Kalifornian valtionyliopistossa. Hän on kirjoittanut 18 kirjaa, joista aiemmin on suomennettu elokuvamaailmaan sijoittuva, Suomessa Tähtivaeltaja-palkinnon voittanut satiirinen mysteeriromaani Flicker (Like, 1996).

Roszak on ollut kahdesti ehdolla National Book Awardin saajaksi, ja hänen artikkeleitaan on ilmestynyt mm. The New York Timesissa.


"Paholainen ja herra Silverman herättää monenlaisia reaktioita ja tunteita niin kuin hyvän kirjan kuuluukin: se naurattaa ja riemastuttaa, suututtaa ja turhauttaa, luo jännitystä ja säikäyttääkin välillä. Kirjan lumo perustuu riemastuttaviin henkilöhahmoihin, heidän kutkuttavaan dialogiinsa ja maailmankatsomusten törmäykseen. "
– Tiina Raevaara, Kiitomato

”Hauska ja intohimoinen… Opeista ja opinkappaleista osuvan armottoman kuvan piirtävä teos pureutuu äärioikeistolaiseen oikeaoppisuuteen mutta on yhtä peloton kritisoidessaan kapeakatseista vasemmistolaisuutta.”
- The Oakland Tribune

”Hilpeä musta komedia. Tämä henkevä parodia Daniel Silvermanin harharetkistä kristillisyyteen houkuttelee nauramaan hurskastelevalle ahdasmielisyydelle mutta myös varoittaa meitä koskaan aliarvioimasta moisen omahyväisyyden vaaroja.”
-The Los Angeles Times Book Review

”Erittäin hauska ja ytimeltään viisas satiiri. Roszakilla on ilahduttavan hyvä korva dialogille, jota hän käyttää todella vaikuttavasti.”
- Book Magazine

"Yllätyksekseen tämä uskosta luopunut kirjailija löytää lopulta myös uskon."
– Marja Kuparinen, Kirkko & kaupunki

"Eikä siinä ole tippaakaan hurskasta makeilua."
– Marja Kuparinen, Kirkko & kaupunki

"Älykäskin kirja voi olla viihdyttävä ja jopa ajankohtainen, sen Roszakin romaani todentaa."
– Hannu Waarala, Savon Sanomat

"Roszak piirtää hienon kuvan uskonnollisesta fundamentalismista. Pahuuden voimat ovat irrallaan ja ne ovat henkilöitävissä."
– Marjatta Ripsaluoma, Keskipohjanmaa

"Paholainen ja herra Silverman herättää monenlaisia reaktioita ja tunteita niin kuin hyvän kirjan kuuluukin: se naurattaa ja riemastuttaa, suututtaa ja turhauttaa, luo jännitystä ja säikäyttääkin välillä. Kirjan lumo perustuu riemastuttaviin henkilöhahmoihin, heidän kutkuttavaan dialogiinsa ja maailmankatsomusten törmäykseen." – Tiina Raevaara, Kiiltomato

Kustantaja: LIKE
Sidosasu:
ean: 9789524717786
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.