Sanoi haulikko päälle

Williams, Saul

Vereslihaista nykyrunoutta sodista ja rakkaudesta.
Hiphop-pioneerin vimmainen verbaalipurskaus on vuoden 2001 syyskuun terrori-iskujen jälkeiseen maailmaan sijoittuva rakkauslaulu, joka luotaa länsimaisia arvoja, väkivaltaa, rotukysymystä, uskontoja, sotia ja tähtikulttia.

Suudelma lumoaa kertojaminän täydellisesti ja sinkoaa hänen tajuntansa kiertoradoille, joilla rakkauden jumalat ja urbaanit demonit tanssivat. Pelon piiri pyörii vinhasti uskonnollisten ja talouspoliittisten kysymysten ympärillä. Uskaltaakko kohdata maailma vai kohdatako oma haulikonpiippunsa?

Williamsin messiaaninen kieli peittoaa korskeudessaan nykymaailman johtajien perusteettoman mahtipontisen uhon. Tuomiopäivän julistajaksi hän ei suostu, vaan runoja leimaa sekä rakkauden ylevöittävä draivi että kuriton ja äkkiväärä sarkasmi. Urbaanipoeetta käyttää hiphop-perintöään suvereenisti: riimit, tuplariimit ja rikotut riimit tuottavat loputtomiin merkityksiä ja kaksoismerkityksiä.


Saul Williams on hiphopmuusikko, joka on aiemmin kirjoittanut runokirjat She ja The Seventh Octave ja tehnyt kaksi täyspitkää albumia, joista toisen, The Amethyst Rock Starin, Times valitsi vuoden levyksi 2001. Williams on myös esiintynyt useissa elokuvissa ja oli toisena käsikirjoittajana elokuvassa Slam, joka voitti Cannesin Camera d´Orin ja Sundancen filmifestivaalin Grand Jury Prizen. Vuonna 2003 ilmestynyttä runoteosta Said the Shotgun to the Head voidaan pitää Williamsin tähänastisena päätyönä.

Suomentajat Karri ”Paleface” Miettinen ja Matti ”mattip” Pentikäinen ovat pitkän linjan hiphoptaiteilijoita. Paleface on perehtynyt amerikkalaiseen kulttuuriin ja kansalaisoikeusasioihin ja hänet tunnetaan myös deejiinä, freelancetoimittajana ja kääntäjänä. mattip on suomalaisen hiphopin veteraani jo 15 vuoden ajalta. Häntä pidetään taiteellisemman hiphopin edustajana ja hän on tunnettu myös Ceebrolistics- bändistään.


"Oli jo aikakin. Nimittäin saada Saul Williamsin runoutta käännettynä suomen kielelle. , sanoi haulikko päälle. on vaikuttava paketti. Paketti nimenomaan, sillä kaikki kansikuvasta ja taitosta lähtien unohtamatta itse runoja viestivät samaa tulista asennetta."
- Teresa Kauppila, Hämeen Sanomat

"Älkää hermostuko, jos trippaava teksti ei heti avaudu, Se syvenee joka lukemisella niin että sen pariin mielellään palaa."
- Jussi Niemi, Rytmi

"Siinä missä korville tarkoitettu räpätys menee helposti ohi, Williamsin sanat iskevät päähän juuri niin kuin niiden on tarkoituskin."
- Heikki Romppainen, Kainuun Sanomat

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524717816
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 822
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Runot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.