Vailla varjoa
5,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Vailla varjoa

Airaksinen, Jaana

Espanjan helteinen, idyllinen maaseutu tomaattiviljelmineen ja vieraanvaraisine isäntineen – mitä pahaa siellä voisi tapahtua?

Airaksisen aiemmista dekkareista tuttu toimittaja Eva Raulo lähtee tällä kertaa tekemään juttua punaisen hedelmän reitistä suomalaisiin suihin. Tilanomistaja Alfonso Muñecar ottaa Evan ja tämän ystävän Raisan lämpimästi vastaan, mutta pian heidän tiedonhalunsa hyydyttää herran hymyn. Salailun ilmapiiri vain tihenee, kun tilan työntekijöiden asuma-alueelta katoaa nuori nainen ja pieni tyttölapsi. Kaikki ei selvästikään ole niin kuin pitäisi.

Airaksisen uusin dekkari liikkuu Euroopan sivukujilla, luvattomien maahanmuuttajien jalanjäljillä. Airaksinen sukeltaa järjestäytyneen rikollisuuden ja ihmiskaupan maailmaan, jossa törmäilee myös kovaotteinen Euroopan poliisi. Tämän hiostavan varjostusdraaman jälkeen tomaatit eivät maistu samalta kuin ennen.


Jaana Airaksinen on Voima Kustannuksen toimitusjohtaja ja rohkea yhteiskunnallinen keskustelija. Kahden aiemman dekkarin lisäksi Like on julkaissut hänen teoksensa Kaikki kurveistani (2000, Niina Kapasen kanssa) sekä Maailmankauppaa kaikille (2003). Hänen esikoisdekkarinsa Lamerica (2003) oli Savonia-kirjallisuuspalkintoehdokkaana. Airaksinen on työskennellyt YK:n tehtävissä Malawissa ja Papua-Uudessa Guineassa vuosina 1989–1994.


"Airaksinen nousi suomalaisten dekkaristien eturiviin kaksi vuotta sitten toisella jännärillään Kätköissä pratiisiin. Kehitys esikoisromaanista oli huima, mutta nyt Airaksinen pistää vielä paremmaksi. Vailla varjoa on se suomalainen dekkari, jota tässä on vuosikausia odotettu."
– Kai Hirvasnoro, KU Viikkolehti

"Jaana Airaksinen kirjoittaa kouraisevasti rankasta aiheesta. Vailla varjoa pn tärkeä kirja ihmisistä, joilla ei tunnut olevan paikkaa missään."
– Anne Helttunen, Me Naiset

"Airaksinen on kirjoittanut ajankohtaisen ja tiukan dekkarin, josta paistaa perehtyneisyys aiheeseen. Teoksen voi ottaa myös puheenvuorona maailman suunnasta. Vailla paatosta, hyvän romaanin tyyliin."
– Tapio Nevala, Lapin Kansa.

Airaksinen kirjoittaa uskottavasti järkyttävästä aiheesta. Hän on selvästikin tehnyt tiukkaa taustatyötä, ja romaanista näkyy kirjailijan huoli maailman tilasta."
– Terhi Mannila, Ruumiin kulttuuri

"Kaiken kauheuden keskellä Airaksinen tuntuu uskovan ihmiseen ja lähimmäisrakkauteen."
– Terhi Mannila, Ruumiin Kulttuuri

"Uskomattoman paljon sanottavaa"
– helena Miettinen, Savon Sanomat

"Viime vuoden paras suomalainen jännäri oli Risto Isomäen Sarasvatin hiekkaa. Tänä vuonna mestaruus pysyy perhepiirissä, sillä Jaana Airaksinen on Isomäen puoliso."
– KV, Kansan Uutiset

"Vailla Varjoa on tärkeä kirja ihmisistä, joilla ei tunnu olevan paikkaa missään."
– Anne Helttunen, Me Naiset

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524717861
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.