Murha näyteikkunassa

Dahl, Kjell Ola

Rikostarina rakkaudesta, kostosta ja menneisyyden heittämistä varjoista. Omalaatuinen apulaispoliisipäällikkö Gunnarstranda joutuu jälleen menemään ajassa taaksepäin löytääkseen murhaajan.

Reidar Folke Jespersen, lähes kahdeksankymmentävuotias oslolainen antiikkikauppias, istuu eräänä päivänä kahvilassa ja näkee 25 vuotta nuoremman vaimonsa katoavan vastapäisen talon porraskäytävään. Talossa asuu vaimon rakastaja. Jespersen poistuu kahvilasta ja menee tapaamaan kahta veljeään. Seuraavana aamuna hänet löydetään murhattuna istumassa alastomana nojatuolissa antiikkikaupan näyteikkunassa.

Apulaispoliisipäällikkö Gunnarstranda saapuu löytöpaikalle yhdessä Frank Frølichin kanssa. Heillä ei ole muita johtolankoja kuin vainajan otsaan kirjoitettu numerosarja, muutama kadonnut sotamuisto sekä joukko miehen kuolemaan tyytyväisiä ihmisiä.

Murha näyteikkunassa on toinen suomennettu apulaispoliisipäällikkö Gunnarstrandasta sekä hänen työparistaan Frank Frølichistä kertova rikosromaani.


Kjell Ola Dahl (s. 1958) asuu maatilalla Oslon lähellä vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa. Häneltä on aiemmin suomennettu teos Pieni kultainen sormus (Like, 2005), joka oli hänen kansainvälinen läpimurtonsa. Se sai vuonna 2000 Riverton-palkinnon parhaana norjalaisena rikosromaanina. Norjassa hän on julkaissut kahdeksan kirjaa. Kirjojen pohjalta on tekeillä tv-sarja.

"Dahl ei sorru tosikkomaiseen paatokseen ruotsalaisten kirjailijoiden tavoin, vaan hersyttää miesten väliseen vuoropuheluun ja toimintaan rutkasti omalaatuista huumoria. Gunnarstranda ja Frølich ovat kuin Pekka ja Pätkä tai Ohukainen ja Paksukainen norjalaisessa valaanrasvassa paistettuna."
- Vesa Kärki, Kaleva

"Rikoskirjailijana Dahl on erinomainen. Dahlin poliisit ja siviilit ovat ehdottoman uskottavia: heissä on enemmän ihmistä kuin useimpien muiden kirjailijoiden luomuksissa."
- Pertti Vuorinen, Ruumiin kulttuuri

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524717878
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.