Elämätä

Pitkänen, Jope

Päivä legendaarisen sarjakuvapiirtäjän elämästä. Todellinen Juoppohullun päiväkirja sarjakuvamuodossa!

Elämätä sarjakuva-albumi on tutkimusmatka planeettamme tuotteliaimman sarjakuvataiteilijan, suomalaisen Ruben Oscar Roligsonin työpäivään. Se kuljettaa lukijansa suureen seikkailuun läpi murheiden harmaannuttaman hilseisen hiusviidakon, yli huolten kasvattaman otsaryppyvuoriston ja pistelevän parransänkisavannin pudottaen hänet sanoja syöksevään leipäläven kraatteriin vitsilaavavirtojen vietäväksi. Sieltä hänet sylkäistään suoraan pääkalloluolaan, sinne missä työnsankari Roligsonin norsunluunsileät aivot synnyttivät yli 33 lehteen legendaariset 33 333 sarjakuvastrippiä, jotka hätkähdyttivät suomalaista sarjakuvamaailmaa vuosina 1973–2006.

Tämä albumi paljastaa ahkeruuden synkät salaisuudet kuvailemalla yhtä ihan tavallista vuorokautta ”taiteilijan” elämästä.


Savolaishuumorin vonkamies Jorma ”Jope” Pitkänen on suomalaisen sarjakuvan työnsankari. Suonenjokelainen vuonna 1947 syntynyt Jope on sarjakuvantekijänä itseoppinut. Hän aloitti piirtäjänuransa 1973 ja oli pitkään ainoa suomalainen sarjakuvantekijä, joka sai toimeentulonsa pelkästään sarjakuvista. Hän sai arvostetun Puupäähattu-palkinnon vuonna 1983 pienviljelijän oloja kommentoineesta strippisarjakuvasta Näkymätön Viänänen.

Like on aiemmin julkaissut Jopen albumit Lempi-Angel (2001) sekä omaelämäkerrallisen Huomiolla (2005).

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524718608
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 85.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Sarjakuvat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.